Πιείτε νερό για ασφαλέστερη οδήγηση!

Πιείτε νερό για ασφαλέστερη οδήγηση!

Το νερό και γενικά η καλή ενυδάτωση βοηθάει στην οδήγηση! Αυτό αναφέρουν οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλείας Τρoφίμων (EFSA) για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη νερού από όλες τις πηγές κάνουν λόγο για περίπου 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην οδήγηση, η αφυδάτωση μπορεί να αποβεί μοιραία, αφού, όταν το σώμα χάνει περισσότερα υγρά από ό, τι προσλαμβάνει, συχνά αυτό συνοδεύεται από διαταραχές σε ανόργανα άλατα του σώματος, κυρίως από διαταραχές στις συγκεντρώσεις νατρίου και καλίου.

Η απώλεια ακόμη και 1-2% του σωματικού βάρους -περίπου 500 ml έως 2 λίτρα- μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να βρίσκονται σε ένταση, να είναι λιγότερο σε θέση να συγκεντρωθούν και να νιώθουν πιο κουρασμένοι. Μπορεί, επίσης, να αυξήσουν το επίπεδο των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας.

Έτσι, η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, κούραση και απώλεια συγκέντρωσης, που επηρεάζουν την πνευματική εγρήγορση. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού ειδικά η οδήγηση σε ένα ζεστό αυτοκίνητο μπορεί να οδηγήσει σε εφίδρωση, με μεγάλες απώλειες νερού και μεταλλικά άλατα ή ηλεκτρολυτών. Ωστόσο, ακόμη και σε ένα κλιματιζόμενο αυτοκίνητο, οι απώλειες νερού μπορεί να είναι υψηλές.

Συχνή κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κούρασης στο δρόμο καταλήγουν οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ενυδάτωσης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.