Μάθε γιατί αξίζει να αναπαλαιώσεις το αυτοκίνητο του παππού!

Μάθε γιατί αξίζει να αναπαλαιώσεις το αυτοκίνητο του παππού!

Το αυτοκίνητο του παππού κάθεται και σκουριάζει ενώ εσύ θέλεις απεγνωσμένα μέσο για να κινείσαι. Μπορείς βέβαια να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο, αν δεν έχεις χρήματα για καινούργιο, όμως το αυτοκίνητο του παππού, ότι μάρκας και αν είναι μπορεί να σου χρησιμεύσει και μάλιστα να σου βγει και σε καλό!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τους 11 τρόπους για να αποφύγεις τη …χυλόπιτα!

Δες λοιπόν του λόγους που αξίζει να προχωρήσεις σε αναπαλαίωση!

1. Αποκτάς …στιλ!

Βλέποντας ένα καλοδιατηρημένο παλαιό αυτοκίνητο η ερώτηση προς τον κάτοχο του αυτοκινήτου είναι αυθόρμητη: «Πόσο σου κόστισε; Τον έστειλες στο εξωτερικό για επισκευή;». Το σίγουρο είναι ότι το παλιό καλοδιατηρημένο αυτοκίνητο σου δίνει στιλ και γίνεσαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

2. Πληρώνεις αλλά όχι σαν ένα καινούργιο

Το κόστος για την ανακατασκευή ενός οχήματος ποικίλει ανάλογα με την παλαιότητα του ΙΧ και το είδος της παρέμβασης. Ένα ήπιο «λίφτινγκ» (βάψιμο, αλλαγή καθρέφτη, φτερών) κοστίζει γύρω στα 1.000 ευρώ, ενώ η αλλαγή του κινητήρα μπορεί να αγγίξει τα 3.000 ευρώ. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ανάγκη να τα κάνεις όλα μαζί και έτσι να μη σου φανεί το κόστος, αφού θα βάζεις όταν έχεις ενώ τις δόσεις του καινούργιου θα πρέπει να τις πληρώνεις κάθε μήνα. Το μυστικό είναι να το αγαπάς και να έχεις υπομονή.

3. Είναι σαν καινούργιο

Αν γίνει σωστή δουλειά και οι επισκευές που απαιτούνται, τότε το αυτοκίνητο θα έχει την ίδια επίδοση και συμπεριφορά με ένα εργοστασιακό.

4. Ψάξε μαστόρους

Η αναπαλαίωση αυτοκινήτων, ανακατασκευή αυτοκινήτων απαιτεί βεβαίως ειδική τεχνογνωσία και αρκετό μεράκι και χρόνο. Μόνο ο μηχανικός σου δεν αρκεί. Αν δεν πας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, τότε θα πρέπει να το περάσεις από πολλούς μαστόρους, από τις ταπετσαρίες, βάψιμο, μέχρι τα μηχανικά και ηλεκτρολογικά.

5. Αντέχουν άλλο τόσο

Οι κάτοχοι τέτοιου είδους αυτοκίνητων που θέλουν να κάνουν αναπαλαίωση αυτοκινήτων - ανακατασκευή αυτοκινήτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί στην επιλογή του τεχνίτη που θα αναλάβει τη διαδικασία και του εμπορικού καταστήματος που θα προμηθεύσει τα ανταλλακτικά της ανακατασκευής. Η φιλοσοφία κατασκευής αυτών των αυτοκινήτων είναι να αντέχουν χρονικά δέκα φορές περισσότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Αν η αναπαλαίωση αυτοκινήτων - ανακατασκευή αυτοκινήτων γίνει σωστά, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι απολύτως λειτουργικά, σαν να είναι καινούργια.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...