Αυτά είναι τα 4 που παθαίνεις όταν …παλεύεις με το τιμόνι!

Αυτά είναι τα 4 που παθαίνεις όταν …παλεύεις με το τιμόνι!

Όταν είσαι νέος οδηγός λόγω κυρίως της ανασφάλειας και του φόβου «παλεύεις» με το τιμόνι, δηλαδή με το ίδιο το αυτοκίνητο οδηγώντας νευρικά και άτσαλα. Το κακό είναι όμως αν αυτή η οδηγική συμπεριφορά συνεχίζεται πολύ καιρό μετά που λογικά θα έπρεπε να έχεις εξοικειωθεί με το τιμόνι, δηλαδή με την οδηγήση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 14 tips για να αλλάξεις σώμα και διάθεση (Video)

Σε μερικούς ανθρώπους η ανασφάλεια και νευρικότητα στην οδήγηση συνεχίζεται για χρόνια μετά την απόκτηση του διπλώματος και παρά το γεγονός ότι οδηγούν καθημερινά.
Άλλοι πάλι οδηγούν σωστά αλλά όχι ήρεμα και συμπεριφέρονται λες και βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα ταχύτητας με «εκκινήσεις» ανάμεσα στα φανάρια της παραλιακής.

Είτε από φόβο, είτε από συνήθεια, συνεχίσεις να παλεύεις με το τιμόνι, αυτό είναι προκαλεί αρκετά προβλήματα.

1. Σπατάλη καυσίμων

Οδηγώντας νευρικά σπαταλάς περισσότερα καύσιμα. Από το ξεκίνημα του αυτοκινήτου με πολλές στροφές (άσχετα με την ταχύτητα) μέχρι και την πορεία στο δρόμο.

2. Τρως τους δίσκους

Ένα χαρακτηριστικό όσων παλεύουν με το τιμόνι είναι ότι πατούν συμπλέκτη χωρίς λόγο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πατινιάρει και φυσικά να τρώει περισσότερο από το κανονικό τους δίσκους του συμπλέκτη.

3. Φθείρεις περισσότερο τα φρένα

Η νευρική και ανασφαλείς οδήγηση έχει ως συνέπεια να πατάς περισσότερο φρένο. Έτσι η φθορά τους είναι μεγαλύτερη και πας πιο συχνά στο συνεργείο για «τακάκια».

4. Μειώνεις την ασφάλεια

Οδηγώντας νευρικά και με μεγάλη δόση ανασφάλειας αυξάνεις τον κίνδυνο ατυχήματος. Εσύ νομίζεις ότι είσαι προσεκτικός αλλά στη πραγματικότητα δεν είσαι. Για παράδειγμα η νευρική και με απότομους χειρισμούς οδήγηση μπορεί να σε βγάλει εκτός δρόμου ειδικά σε κάποια στροφή όπου απαιτούνται απαλοί χειρισμοί.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...