Οι «μπηχτές» του Hamilton και η θλιβερή πραγματικότητα της Ferrari

Οι «μπηχτές» του Hamilton και η θλιβερή πραγματικότητα της Ferrari

Οι «μπηχτές» του Lewis Hamilton για τους κινητήρες της Ferrari και για τον «καημένο» τον Vettel ειπώθηκαν πολύ ευγενικά. Ο Βρετανός απλά ευχαρίστησε τους μηχανικούς της ομάδα του που του έδωσαν έναν κινητήρα που δεν χαλάει!!!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσα γκάζια νομίζεις ότι «αντέχει» ο δρόμος;

Ο μεγάλος νικητής του γκραν πρι της Ιαπωνίας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται από τώρα παγκόσμιος πρωταθλητής, αντίθετα με τον Vettel που εγκατέλειψε τη πίστα με ένα πικρό χαμόγελο και έναν χαιρετισμό στους πολυπληθείς οπαδούς του.

Τι συμβαίνει όμως με τη Ferrari; Γιατί η ομάδα θρύλος της F1 δεν μπορεί αν βρει τον πραγματικό της εαυτό;

Από την εποχή του Schumacher η Ferrari έχει μπει σε έναν κυκεώνα προβλημάτων που δε λέει να βγει. Φέτος με τις αλλαγές που έγιναν στο τιμ οι οπαδοί της αναθάρρησαν και η ομάδα κυρίως με τον Vettel αλλά και τον Raikkonen έδειχνε ότι μπορεί αν πάρει το πρωτάθλημα.

Δυστυχώς όμως για τον Γερμανό πιλότο της Ferrari τα πράγματα έληξαν άδοξα στον πέμπτο γύρο καθώς εγκατέλειψε με πρόβλημα στην δύναμη του κινητήρα του μονοθεσίου του. Μία εγκατάλειψη που θα συζητηθεί και είναι βέβαιο ότι θα έχει εξελίξεις στην ιταλική ομάδα.

Ένα είναι βέβαιο, ότι το τιμ της Ferrari δεν λειτουργεί σωστά και το πρόβλημα υπήρχε, υπόβοσκε και βγήκε πλέον στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο και τη χειρότερη στιγμή, θέτοντας την ομάδα ουσιαστικά εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αφού μόνο ένα θαύμα σώζει πλέον τη κατάσταση.

Όπως δείχνουν τα πράματα στο κενό των δύο βδομάδων για το gp των ΗΠΑ φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο τιμ της Ferrari και ήδη «φωνές» κάνουν λόγο για κάποια ηχηρή αποχώρηση. Βέβαια αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα για φέτος, αφού η χρονιά έχει πλέον χαθεί για την πρώτη θέση.

Έτσι για ακόμα μια φορά οι πολυπληθείς οπαδοί της Ferrari αναμένεται να αρκεστούν στη χαρά της δεύτερης θέσης.Στην Ιαπωνία λοιπόν ο πιλότος της Mercedes ξεκίνησε από την πρώτη θέση και σε αυτήν παρέμεινε χωρίς να νιώσει την απειλή κυρίως του Vettel, που εκκίνησε δίπλα του. Η εγκατάλειψη του Γερμανού μεταφράζεται σε εν δυνάμει τίτλο για τον Hamilton καθώς η διαφορά στην βαθμολογία άγγιξε πλέον τους 59 βαθμούς και οι αγώνες που απομένουν είναι μόλις τέσσερις. 

Το βάθρο του αγώνα συμπλήρωσαν οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo. 

Οι πιλότοι της Red Bull έδειξαν σε ακόμα έναν αγώνα πως τόσο οι ίδιοι όσο και η ομάδα τους είναι δυνατή αλλά όχι σε τέτοια θέση που στα ίσια να μπορούν να χτυπήσουν την Mercedes. 

Πιο πίσω ακολούθησε ο Bottas με την δεύτερη Mercedes ενώ ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 5η θέση. Να σημειώσουμε πως ο πιλότος της Ferrari που είχε την στιγμή του λίγο μετά την Το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 ολοκληρώνεται σε τέσσερα γκραν πρι...ιεκκίνηση καθώς ένα οδηγικό λάθος τον έριξε στην 14η θέση.

Οι Ocon και Perez αμφότεροι με Force India τερμάτισαν στις θέσεις 6 και 7 ενώ αντίστοιχα οι πιλότοι της Haas, Magnusen και Grosjean ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στις θέσεις 8 και 9. Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Massa με Williams.

Επόμενος αγώνας 22 Οκτωβρίου GP ΗΠΑ

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...