Δες τι έγινε στο 1ο Κύπελλο Karting στο Drive Park (Video)

Δες τι έγινε στο 1ο Κύπελλο Karting στο Drive Park (Video)

Το πρώτο κύπελλο Karting έγινε στη Θεσσαλονίκη στη πίστα Drive Park και πλέον αποτελεί θεσμό αυτού του μηχανοκίνητου αθλήματος που έχει αναδείξει πρωταθλητές.

Το 1ο Κύπελλο Ελλάδος Karting διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Πίστας Καρτ Νέου Ρυσσίου (Α.Σ.ΠΙΣ.) και η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι μπορείς να κάνεις με τη μηχανή σου σε μια πίστα καρτ (Video)

Συνολικά αναδείχθηκαν μετά από σκληρές μάχες που θύμιζαν μικρογραφία της F1 πέντε κυπελλούχοι αθλητές σε ισάριθμες κατηγορίες.

Αναλυτικά,

Στη κατηγορία Mini A κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Στυλιανός Πετρίσης ( ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) με πρώτο στη κατηγορία τον Βούλγαρο Nicola Tsolov (HYDROLIFT RACING TEAM BG) και τρίτο τον επίσης Βούλγαρο Mihailof Alexander (DEDRAX) Σημειώνεται ότι το 1ο Κύπελλο Ελλάδας ήταν αγώνας open.

Στη κατηγορία Mini B κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (A.Σ.Μ.Α. ΜΕ ABLOY KART RACING) με δεύτερο τον Ευάγγελο Ντεντόπουλο (ΦΙΛ.Μ.ΠΑ. ATHENS KART SHOP) και τρίτο τον Γιώργο Ντεντόπουλο (ΦΙΛ.Μ.ΠΑ. ATHENS KART SHOP).

Στη κατηγορία Junior κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Δεβεντζόγλου (ABLOY KART RACING - Σ.ΦΙ.ΚΑ) με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Α.Λ.Α. - SPEED FORCE) και τρίτο τον Ιωάννη Καρδαμάκη (Α.Λ.Α - ΑΤΗΕΝS KART SHOP)

Στη κατηγορία Club κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Αργύρης Φυδανάκης (Α.Σ.ΠΙΣ.-COSMOS RALLY KART ACADEMY) με δεύτερο τον Παρη Γκανασούλη (Α.Σ.ΠΙΣ-COSMOS RALLY KART ACADEMY) και τρίτο τον Άνθιμο Μουστάκα (Α.Σ.ΠΙΣ)

Στη κατηγορία Senior κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Χούρλιας (Λ.Α.Β. ME PRT MOTORSPORT) με δεύτερο τον Στράτο Γαλανόπουλο (START LINE - XATZIS RACING TEAM) και τρίτο τον Αλέξανδρο Ντάρσυ (Α.Σ.Μ.Α. ΑΤΗΕΝS KART SHOP)

Στη κατηγορία KZ3 πρώτος αναδείχθηκε ο Αυγουστίνος Αντωνέλης (A.Σ.ΠΙΣ.) και δεύτερος ο Ραφαήλ Ζουμπουρλής (Λ.Α.Β. - SAGANAS TEAM). Σε αυτή τη κατηγορία μετείχε εκτός συναγωνισμού ο πρωταθλητής Φώτης Σοτηρόπουλος, αθλητής στην κατηγορία των εξατάχυτων (ΚΖ2) που λόγω του μεγάλου επιτυχημένου παλμαρέ του, έτρεξε στον αγώνα για να στηρίξει την προσπάθεια του νέου θεσμού εκτός συναγωνισμού με τους υπόλοιπους της ΚΖ3.

Όσο για την οργάνωση, αυτή αξίζει συγχαρητήρια, τόσο για τη πίστα, όσο και για τις ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανάλυση των αποτελεσμάτων και γενικά των αγώνων με ηλεκτρονικά μέσα.

Γενικά οι εκατοντάδες κόσμου που παρακολούθησαν τους αγώνες από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να περάσουν καλά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της πίστας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...