Το τιμόνι… σε ξεσηκώνει; Μην ανησυχείς. Είναι στη φύση σου!

Το τιμόνι… σε ξεσηκώνει; Μην ανησυχείς. Είναι στη φύση σου!

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ του Καναδά, ο δεδομένος ενθουσιασμός που προκαλεί στον άντρα η σβέλτη οδήγηση ενός γρήγορου- σπορ αυτοκινήτου, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης στον οργανισμό του. Μάλιστα όταν αυτό γίνεται υπό τη θέαση ωραίων γυναικών, τότε η ορμόνη εκρήγνυται στο διπλάσιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 9 tips για να βρεις το αυτοκίνητο που θα σου κάνει …κλικ!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής εξηγεί πολλές από τις… ανώριμες (και δυστυχώς επικίνδυνες) συμπεριφορές αντρών οδηγών, σε δημόσιους δρόμους. Από τη μία εξηγεί το γιατί ο άντρας μέσης ηλικίας, επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ένα σπορ-γρήγορο αυτοκίνητο.
Από την άλλη αιτιολογεί (χωρίς βέβαια να δικαιολογεί) το γιατί οι άντρες τρέχουν και συμπεριφέρονται ως νεόκοποι ραλίστες στους δημόσιους δρόμους. Η ανάγκη αύξησης της ορμόνης τεστοστερόνη, τα προκαλεί όλα αυτά και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι εμείς, είναι την ανάγκη αυτή να την ικανοποιούμε στο ασφαλές περιβάλλον μίας πίστας αγώνων, με το αυτοκίνητό μας, με ένα καρτ, κλπ.

Το ίδιο συμβαίνει ορμονικά, όταν ένας άντρας μέσης ηλικίας, κάνει δεσμό με μία μικρότερη γυναίκα. Όταν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με ένα γρήγορο αυτοκίνητο, καταλαβαίνεται πως μπορεί να νοιώσει!
Σημειώστε δε, πως την μεγαλύτερη ανάγκη για τεστοστερόνη, έχουν άνδρες μέσης ηλικίας, που είναι παντρεμένοι και έχουν και παιδιά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...