Η οδυνηρή ελαφρότητα και το κόστος της πτώσης!

Η οδυνηρή ελαφρότητα και το κόστος της πτώσης!

«Έλα μωρέ… μέχρι εδώ πιο κάτω πάω…», «Δεν μπορώ τη ζέστη με τίποτα…» και άλλες τέτοιες δικαιολογίες θα ακούσει κάποιος από ανθρώπους που νομίζουν ότι έχουν κάνει την …ύψιστη συμφωνία να μείνει όρθιο το μηχανάκι τους και να μην πεταχτεί μπροστά τους κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμα ένα παιδί.

Άνθρωποι που νομίζουν ότι επειδή θα οδηγήσουν τη μηχανή τους, 500 μέτρα ή το πολύ ένα χιλιόμετρο, δεν θα συμβεί το παραμικρό, λες και οι ίδιοι και το μηχανάκι τους είναι άτρωτα ή ζούνε σε έναν ιδεατό matrix κόσμο!

Το φαινόμενο παρουσιάζεται κυρίως στις παραθεριστικές περιοχές, εκεί που η αστυνόμευση είναι χαλαρή, εκεί που η Τροχαία δεν βγάζει συνεργεία για κράνη! Αυτοί οι αναβάτες μοτοσικλετών νομίζουν ότι το να φοράς κράνος έχει να κάνει μόνο με τη νομοθεσία και τα πρόστιμα και όχι με την ασφάλεια τους. Άλλωστε είναι ενδεικτικό ότι δεν φορούν ούτε τα ελάχιστα για την προσωπική τους ασφάλεια, όπως οι σαγιονάρες αντί των παπουτσιών!

Μπορεί η μηχανή που οδηγούν να είναι βγάζει 100 και πλέον άλογα ή να είναι ένα απλό σκούτερ, όμως η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων είναι η ίδια και έχει να κάνει με την άγνοια και την αφέλεια.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι αφελής, θεωρώντας ότι σε μια ολιγόλεπτη διαδρομή, δεν μπορεί να τους συμβεί κάτι κακό. Λες και έχουν κάνει συμβόλαιο, ότι στα πρώτα μέτρα τη διαδρομής, δεν θα πεταχτεί ανάμεσα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα κάποιο παιδάκι στη προσπάθεια τους να το αποφύγουν να έχουν υποπέσει σε μια σειρά λαθών, όπως να μπλεχτεί η σαγιονάρα, που θα σημάνουν την πτώση τους! Μια πτώση που θα είναι σίγουρα οδυνηρή αφού, το κεφάλι και τα δάχτυλα των ποδιών είναι απροστάτευτα, όπως φυσικά και το δέρμα!

Όσο για τη μηχανή, εκεί δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Άλλωστε σίδερα είναι επισκευάζονται και σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μια πτώση, έστω και με λίγα χιλιόμετρα, για μια μέση μηχανή 600 κυβικών ισοδυναμεί με ζημία περισσότερη των 500 ευρώ!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας