Αυτή είναι η φιλοσοφία του μότο – ταξιδιού!

Αυτή είναι η φιλοσοφία του μότο – ταξιδιού!

Πολλοί λένε για το κλιματιστικό. Άλλοι πάλι θέλουν να πάνε γρήγορα και φυσικά μέσω αυτοκινητόδρομου… Ίσως και γι αυτό επιλέγουν το αυτοκίνητο. Ωστόσο η φιλοσοφία του ταξιδιού ή της εκδρομής για έναν μηχανόβιο, δεν είναι πρώτιστα η ταχύτητα, αλλά η περιπέτεια και τα νέα μέρη που επισκέπτεται.

Και αυτό είναι το τρίπτυχο της φιλοσοφίας ενός ταξιδιού με μότο! Νέα μέρη, καλή παρέα, περιπέτεια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες παρέες μηχανόβιων που ταξιδεύουν επιλέγουν να κινηθούν εκτός αυτοκινητόδρομου αψηφώντας τον χρόνο, προτιμώντας να οδηγήσουν αργά θαυμάζοντας το τοπίο και έχοντας τα μάτια τους ανοιχτά για μια στάση σε κάποιο ονειρικό σημείο, γνωστό μόνο στους ντόπιους και άγνωστο σε όσους κινούνται μέσω αυτοκινητόδρομου.

Η μηχανή είναι απελευθέρωση, χαλάρωση, βόλτα και γνωριμία με νέα μέρη και παρέες. Ακόμα και νέες γεύσεις σε κάποια «ξεχασμένη» ταβέρνα κάπου σε κάποια παραλία ή σε κάποιο βουνό! Χαρές που δεν πρόκειται ποτέ να χαρεί κάποιος που επιλέγει το κλιματιστικό του αυτοκινήτου και τον αυτοκινητόδρομο.

Οι περισσότεροι μηχανόβιοι συνήθως πάνε παρέα. Πέντε, δέκα και περισσότερες μηχανές θέτοντας μόνο ένα χρονικό όριο: Να φτάσουν πριν τη νύχτα στη πόλη ή στο χωριό που θα διανυκτερεύσουν. Όλη η άλλη ημέρα είναι περιήγηση χαλαρή στους δρόμους του επαρχιακού δικτύου που επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις!

Με τη μηχανή γνωρίζεις την ύπαιθρο, τη φύση, σημεία, τοποθεσίες, χωρία που δεν έχεις φανταστεί ότι υπάρχουν. Γνωρίζεις κόσμο, αφού θα σταματήσεις για καφέ ή για φαγητό σε κάποια ταβέρνα, σε κάποιο μικρό χωριό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλύτεροι πελάτες σε τέτοια μέρη είναι οι μηχανόβιοι, που φτάνουν ελαφρώς κουρασμένοι, αλλά τελείως χαλαρωμένοι και πολύ διψασμένοι και πεινασμένοι από την περιήγηση!

Το ταξίδι ή η εκδρομή με μηχανή είναι μια φιλοσοφία που δύσκολα μπορεί να την καταλάβει κάποιος που δεν έχει ποτέ του καβαλήσει ή απλά καβαλάει κάποιο σκούτερ για να πηγαινοέρχεται στη δουλειά του! Μια φιλοσοφία που αν δεν τη ζήσεις δεν μπορείς να την κατανοήσεις τόσο εύκολα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μηχανόβιοι που επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά από ένα σαββατοκύριακο μοτο – εκδρομής είναι πιο χαλαροί και αποδοτικοί. Είναι επειδή χαλάρωσαν πραγματικά, ταξίδεψαν, γνώρισαν μέρη και ανθρώπους, χωρίς το άγχος του χρόνου και την πίεση της ταχύτητας του αυτοκινητόδρομου. Τόσο που ακόμα και τα «δοσίματα» που μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή του ταξιδιού έρχονται ευχάριστα και χωρίς πίεση!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.