Πόσο πραγματικά αγαπάς τη μηχανή και τη ζωή σου;

Πόσο πραγματικά αγαπάς τη μηχανή και τη ζωή σου;

Όλοι αγαπάμε τις μηχανές μας, λέμε τουλάχιστον! Αλλά τις αγαπάμε πραγματικά ή μόνο τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε; Η μοτοσικλέτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του κάθε αναβάτη, αφού ο κίνδυνος δεν έρχεται μόνο από τους απρόσεκτους οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και από εμάς τους ίδιους.

Μπορεί η μηχανή μας να είναι γυαλισμένη στην εντέλεια, όμως τα μηχανικά της μέρη; Και είναι πολύ σημαντικό η μηχανή να είναι καλά συντηρημένη, αφού τη παραμικρή βλάβη που έχει προκληθεί από αμέλεια μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.

Σκέψου σε μια προσπέραση σε ταξίδι να σταματήσει ο κινητήρας! Είναι ένα από τα πιο εφιαλτικά σενάρια και αυτό μπορεί να γίνει από κακή συντήρηση ή κατασκευαστικό λάθος. Στην δεύτερη περίπτωση δεν μπορείς να το γνωρίζεις, ωστόσο οι εταιρίες ενημερώνουν, όπως πρόσφατα η Honda.

Μια άλλη περίπτωση που είναι δύσκολο να οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος είναι να κοπεί η αλυσίδα ενώ εσύ τρέχεις με αρκετά χιλιόμετρα. Αυτό είναι μια καθαρή αμέλεια δική σου, αφού δεν φρόντισες να αντικαταστήσεις την αλυσίδα.

Δυστυχώς η κρίση μας έχει κάνει να παραβλέπουμε κάποιες από τις συντηρήσεις της μηχανής και μια από αυτή είναι η αλυσίδα που είναι και ακριβή. Άλλοι πάλι κάνουν το λάθος να αγοράζουν imitation και αγνώστου προέλευσης ανταλλακτικά που μπορούν ανά πάσα στιγμή να προδώσουν τη μηχανή!

Άλλο ένα πρόβλημα που προκαλεί η κρίση είναι τα λάστιχα! Κάποιοι, είτε από έλλειψη χρημάτων, είτε από αμέλεια, δεν φροντίζουν να τα αντικαταστήσουν. Η μόνιμη δικαιολογία είναι ότι …προσέχουν, ωστόσο κανένας δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστείς κράτημα σε έναν απότομο ελιγμό ή φρενάρισμα!

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο η κρίση που οδηγεί πολλούς να κάνουν εκπτώσεις στη σωστή συντήρηση της μηχανής. Είναι και η αμέλεια!

Κάποιοι θεωρούν ατυχώς ότι όλα γίνονται στο σέρβις και απλά δεν ελέγχουν τη μηχανή τους τις άλλες χρονικές περιόδους. Και εκεί είναι που την πατάνε, πολλές φορές με κόστος την ίδια τους τη ζωή η με βαρύ τραυματισμό!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις