Έτσι καθαρίζεις οικονομικά την αλυσίδα της μηχανής σου!

Έτσι καθαρίζεις οικονομικά την αλυσίδα της μηχανής σου!

Η αλυσίδα της μηχανής μας θέλει καθάρισμα σε τακτικά διαστήματα όλο το χρόνο, ειδικά όμως το φθινόπωρο και το χειμώνα, απαιτεί περισσότερη φροντίδα λόγω των βροχών και της λάσπης και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα ειδικά σπρέι ακριβά, δες έναν απλό και οικονομικό τρόπο που μπορείς να την κάνεις να λάμπει… και καλύτερα από οποιοδήποτε καθαριστικό.

Η λύση δεν είναι ούτε το πετρέλαιο, ούτε η βενζίνη που χρησιμοποιούν πολλοί, απλά γιατί αφήνει κατάλοιπα. Η λύση είναι το παραφινέλαιο που κοστίζει πολύ λίγο, 5 με 7 ευρώ το λίτρο και κάνει την αλυσίδα σου λαμπίκος. Δες τι πρέπει να κάνεις για να το χρησιμοποιήσεις σωστά:

1. Πάρε ένα πινέλο σκληρό.

2. Στρώσε κάτω από τη αλυσίδα εφημερίδες ή χαρτόνι ή γενικά κάτι που θα μαζέψει τα υγρά. Όχι πανιά γιατί θα αφήσουν λεκέδες στο δάπεδο!

3. Σε ένα κουπάκι βάλε παραφινέλαιο. Γέμισε το πολύ μέχρι τη μέση, αρκεί.

4. Βουτάς το πινέλο και καθαρίζεις αργά και με πίεση την αλυσίδα, γυρνώντας παράλληλα τον τροχό.

5. Αν θέλεις πιο καλό καθάρισμα, μια σκληρή οδοντόβουρτσα μπορεί να καθαρίσει ακόμα πιο λεπτομερειακά.

6. Αφού τελειώσεις με το καθάρισμα, πλύνε την αλυσίδα με νερό. Προτιμότερο βέβαια είναι να πλύνεις όλη τη μηχανή και την αλυσίδα με νερό και σαπουνάδα.

7. Άφησε την να στεγνώσει και ρίξε το λιπαντικό. Ένας τρόπος να στεγνώσει γρήγορα είναι να την σκουπίσεις με πανί και μετά να την λιπάνης.

8. Αφού την λιπάνεις μη μετακινήσεις τη μηχανή σου για τουλάχιστον 20 λεπτά να στεγνώσει το λιπαντικό.

Το βέβαιο είναι ότι με τη σωστή χρήση το παραφινέλαιο θα σου βγάλει πολλά καθαρίσματα, τουλάχιστον για 10 φορές.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

5 super tips για να ανακαλύψεις τη δύναμη της θέλησης!
Δεν έκανες ποτέ στη ζωή σου πρωταθλητισμό και πάντα απορούσες πως οι αθλητές καταφέρνουν να πετυχαίνουν όλα αυτά τα ρεκόρ. Από τον στίβο μέχρι και το Moto GP τους βλέπεις και τους θαυμάζεις.