Με τη μια …ρόδα στο πρωτάθλημα ο Ρόσι

Με τη μια …ρόδα στο πρωτάθλημα ο Ρόσι

Η νίκη του Πετρόζα ήταν μεγαλειώδης αλλά και πολύ σημαντική για την εξέλιξη του πρωταθλήματος στους τρεις αγώνες που απομένουν, αφού σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Λορένθο, ο «γιατρός» βρίσκεται πολύ κοντά στη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το μπροστινό λάστιχο πρόδωσε τον Λορένθο, που είδε να μειώνονται οι ελπίδες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απογοητευμένος ο ίδιος δήλωσε ότι το πίεσε πολύ στο μισό του αγώνα και έτσι σε συνδυασμό με το γρήγορο στέγνωμα της πίστας, έχασε την πρωτοπορία.

Ο Ρόσι από την άλλη έκανε έναν συντηρητικό αγώνα, που όπως φάνηκε του βγήκε βάζοντας τον με το ένα πόδι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ίδιος φυσικά και δήλωσε χαρούμενος και τόνισε ότι οι επόμενοι τρεις αγώνες είναι πολύ κρίσιμοι και δεν πρέπει να κάνει λάθη.

Όμως εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Πετρόζα που πολλοί θεωρούσαν ξεγραμμένο. Κάνοντας καλό και συντηρητικό αγώνα, επιτέθηκε στην κατάλληλη στιγμή όταν πλέον ο Λορένθο δεν μπορούσε να κρατήσει τον ρυθμό λόγω της φθοράς του ελαστικού.

Ο Πετρόζα με τη νίκη του αυτή έκλεισε πολλά στόματα μέσα στη Honda καταφέρνοντας να πάρει την πρωτιά εκμεταλλευόμενος την ενδοομαδική μάχη της Yamaha μέσα στη πίστα της Honda.

Ο αγώνας πάντως ήταν μια τεραστίων διαστάσεων ανατροπή που επεφύλασσαν οι τελευταίοι γύροι. Αν και ο Λορένθο, δημιούργησε από την πρώτη στιγμή μια απόσταση ασφαλείας από τους βασικούς ανταγωνιστές του και ειδικότερα από τον Ρόσι , η φθορά στα βρόχινα ελαστικά της Bridgestone δεν του επέτρεψε να διατηρήσει μέχρι το τέλος τον καταιγιστικό ρυθμό του. Ήδη από το μέσον του αγώνα, ο Πετρόζα είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος, περνώντας αρχικά τον Ντοβιτσιόζο και στη συνέχεια τον Ρόσι.

Σύντομα ο Ισπανός αναβάτης της Honda βρέθηκε σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο έως εκείνη τη στιγμή Λορένθο, πριν το προσπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Λορένθο έχασε τη θέση του και από τον Ρόσι και μαζί τις ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος, καθώς στους τρεις εναπομείναντες αγώνες ο Ισπανός καλείται να καλύψει μια διαφορά 18 βαθμών.

Εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Μαρκεθ αν και εκκινούσε από την τρίτη θέση δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε τέταρτος, αφού νωρίτερα είχε προσπεράσει το εμπόδιο του Ντοβιτσιόζο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτές είναι οι κρυφές τεχνικές της γυναίκας για να σε …ρίξει!
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε να ρίξουμε μια γυναίκα λίγο πολύ είναι γνωστές. Τι γίνεται όμως με τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η γυναίκα για να σε ρίξει και πως μπορείς να βρεθείς ξαφνικά… ανάσκελα,