Με τη μια …ρόδα στο πρωτάθλημα ο Ρόσι

Με τη μια …ρόδα στο πρωτάθλημα ο Ρόσι

Η νίκη του Πετρόζα ήταν μεγαλειώδης αλλά και πολύ σημαντική για την εξέλιξη του πρωταθλήματος στους τρεις αγώνες που απομένουν, αφού σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Λορένθο, ο «γιατρός» βρίσκεται πολύ κοντά στη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το μπροστινό λάστιχο πρόδωσε τον Λορένθο, που είδε να μειώνονται οι ελπίδες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απογοητευμένος ο ίδιος δήλωσε ότι το πίεσε πολύ στο μισό του αγώνα και έτσι σε συνδυασμό με το γρήγορο στέγνωμα της πίστας, έχασε την πρωτοπορία.

Ο Ρόσι από την άλλη έκανε έναν συντηρητικό αγώνα, που όπως φάνηκε του βγήκε βάζοντας τον με το ένα πόδι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ίδιος φυσικά και δήλωσε χαρούμενος και τόνισε ότι οι επόμενοι τρεις αγώνες είναι πολύ κρίσιμοι και δεν πρέπει να κάνει λάθη.

Όμως εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Πετρόζα που πολλοί θεωρούσαν ξεγραμμένο. Κάνοντας καλό και συντηρητικό αγώνα, επιτέθηκε στην κατάλληλη στιγμή όταν πλέον ο Λορένθο δεν μπορούσε να κρατήσει τον ρυθμό λόγω της φθοράς του ελαστικού.

Ο Πετρόζα με τη νίκη του αυτή έκλεισε πολλά στόματα μέσα στη Honda καταφέρνοντας να πάρει την πρωτιά εκμεταλλευόμενος την ενδοομαδική μάχη της Yamaha μέσα στη πίστα της Honda.

Ο αγώνας πάντως ήταν μια τεραστίων διαστάσεων ανατροπή που επεφύλασσαν οι τελευταίοι γύροι. Αν και ο Λορένθο, δημιούργησε από την πρώτη στιγμή μια απόσταση ασφαλείας από τους βασικούς ανταγωνιστές του και ειδικότερα από τον Ρόσι , η φθορά στα βρόχινα ελαστικά της Bridgestone δεν του επέτρεψε να διατηρήσει μέχρι το τέλος τον καταιγιστικό ρυθμό του. Ήδη από το μέσον του αγώνα, ο Πετρόζα είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος, περνώντας αρχικά τον Ντοβιτσιόζο και στη συνέχεια τον Ρόσι.

Σύντομα ο Ισπανός αναβάτης της Honda βρέθηκε σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο έως εκείνη τη στιγμή Λορένθο, πριν το προσπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Λορένθο έχασε τη θέση του και από τον Ρόσι και μαζί τις ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος, καθώς στους τρεις εναπομείναντες αγώνες ο Ισπανός καλείται να καλύψει μια διαφορά 18 βαθμών.

Εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Μαρκεθ αν και εκκινούσε από την τρίτη θέση δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε τέταρτος, αφού νωρίτερα είχε προσπεράσει το εμπόδιο του Ντοβιτσιόζο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.