Η βλακεία του Ρόσι και ο ρόλος του Μαρκεθ!

Η βλακεία του Ρόσι και ο ρόλος του Μαρκεθ!

Η εικόνα του Βαλεντίνο Ρόσι μετά το τέλος του αγώνα δεν ήταν και η καλύτερη! Ο συνήθως διαχυτικός Ρόσι, έδειχνε ναι μεν κουρασμένος, αλλά περισσότερο αγχωμένος, αφού όπως αποδείχθηκε μετά την απονομή, την έκανε την βλακεία και βέβαια παραμένει το ερώτημα γιατί την έκανε; Ποιοι ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στη πράξη του και ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του Μαρκεθ;

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στους αγώνες! Αγώνες είναι, φάουλ γίνονται, όπως θα έλεγαν και στο ποσόσφαιρο. Στη μάχη της διεκδίκησης το τίτλου, γίνονται πολλά μεταξύ των αθλητών και στο τέλος κερδίζει εκείνος που είναι ψυχραιμότερος και …δεν θα γίνει αντιληπτός από τους κριτές και αυτό είναι κάτι που ο Ρόσι το ξέρει καλά, αντίθετα από το νεαρό και άπειρο Μαρκεθ!

Ο Μαρκεθ που κατά τις εκτιμήσεις πολλών, θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί πολλάκις, λόγω της επικίνδυνης οδήγησης του, ουσιαστικά «καρφώθηκε» από μόνος του, με την αδικαιολόγητη βαθμολογικά πίεση στον Ρόσι. Ουδείς γνωρίζει αν την «έστησαν» με τον Λορένθο ή αν απλά αυτό ήταν ένα παιδιάστικο «παιχνίδι» του πονηρούλη Μαρκεθ να κάνει άνω κάτω το πρωτάθλημα. Η αντίδραση πάντως του Λορένθο, που αποχώρησε εκνευρισμένος από την απονομή, έδειξε ότι πιθανόν να είναι αμέτοχος σε όλο αυτό το ενδεχόμενο στήσιμο. Άλλωστε ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την σιδερένια ψυχραιμία, πιθανόν δεν έχει την ανάγκη του όποιου Μαρκεθ για να στεφτεί πρωταθλητής.

Ξεπέρασε τον σοβαρό διπλό τραυματισμό του, που οδήγησε σε δύο χαμένα χρόνια. Τις ατέλειες της μοτοσικλέτας του και ήδη είχε ροκανίσει τη βαθμολογική διαφορά που τον χώριζε από τον Ρόσι και εκμεταλευόμενος την αστάθεια του Ρόσι είχε φτάσει σε απόσταση που θα μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς «συμμαχίες».

Ο Ρόσι, από την άλλη, τα έβλεπε αυτά και όπως ο κάθε αθλητής, γνωρίζει και ο ίδιος ότι ουδείς εμπλέκεται άνευ λόγου στη μάχη της διεκδίκησης ενός πρωταθλήματος όταν ο ίδιος το έχει ήδη χάσει. Και αυτός είναι ο Μαρκεθ, που από την αρχή του πρωταθλήματος τα έχει κάνει άνω κάτω, με συνεχόμενα λάθη, κάτι που έφερε τη δυσφορία στην ομάδα του.

Η περίπτωση του Μαρκεθ είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του Πετρόζα, που όπως όλοι διαπιστώσαμε, κάνει τον αγώνα του, χωρίς να ενδιαφέρεται για τους δύο μονομάχους του πρωταθλήματος! Αντίθετα ο Μάρκεθ χωνόταν, όχι μόνο όμως στο Ρόσι, αλλά και στον Λορένθο! Στον αγώνα της Αυστραλίας λίγο έλειψε να χτυπήσουν και δεν ήταν μόνο αυτό το συμβάν.

Αν μετρήσουμε την απόδοση και γενικά τις αντιδράσεις του Μαρκεθ, ειδικά στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, θα διαπιστώσουμε ότι ο νεαρός Ισπανός φέρεται γενικά αλλοπρόσαλα αγωνιστικά «πυροβολόντας» μια τον έναν και μια τον άλλον και κυρίως τους δύο οδηγούς της Yamaha.

Ουδείς είναι μέσα στο μυαλό του Μαρκεθ να γνωρίζει την αιτία. Ωστόσο τα γεγονότα υπάρχουν και δεν χωρούν αμφισβήτηση.

Βλέποντας λοιπόν ο Ρόσι την κατάσταση και μέσα στη πίεση της κατάκτησης του πρωταθλήματος , πιθανόν να έβγαλε λανθασμένα συμπεράσματα. Ίσως αυτό να ήθελε και ο Μαρκεθ, κάνοντας έτσι άνω κάτω το πρωτάθλημα, την Yamaha και τους δύο οδηγούς της. Ποιος ξέρει ίσως στο νεανικό και άπειρο μυαλό του να γυροφέρνει η ιδέα μιας …εκδούλευσης που θα τον οδηγήσει στη θέση του Ρόσι στη Yamaha, όταν εκείνος αποχωρήσει και αυτή η ώρα φτάνει σύντομα, λόγω ηλικίας!

Ο Ρόσι φαίνεται ότι ενήργησε εν θερμω, δηλώνοντας τις υποψίες του για «στήσιμο» και ενεργόντας με αυτό τον τρόπο! Άλλωστε και ο ίδιος δεν είναι …άγιος. Όπως κάθε αθλητής έχει κάνει τα φαουλάκια του, που είτε έγιναν αντιληπτά και τιμωρήθηκαν, είτε όχι! Αυτή όμως η εξέλιξη ίσως του στοιχίσει το πρωτάθλημα. Ο Ρόσι έκανε εκείνο που ήξερε να κάνει, ώστε να δώσει ένα μάθημα στον μικρό ταραξία Μαρκεθ, μόνο που αυτή τη φορά τον …πιάσανε οι κάμερες…

 
 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.