Στη Θεσσαλονίκη οι αρχές κυνηγούν τις μηχανές

Στη Θεσσαλονίκη οι αρχές κυνηγούν τις μηχανές

Διπλοπαρκαρισμένα παντού ακόμα και στη Τσιμισκή και Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία φροντίζει να κυνηγάει τις μηχανές, όλων των κυβικών που βρίσκουν χώρο στάθμευση σε κάποιες γωνιές των πεζοδρομίων ή των πεζόδρομων. Είναι το τελευταίο «σπορ» των ανθρώπων της τάξης στη Θεσσαλονίκη που αντί να ξεμπλοκάρουν την Τσιμισκή από τα διπλοπαρακαρισμένα γράφουν με μανία σταθμευμένα τα μηχανάκια, που μάλιστα δεν έχουν και τους ανάλογους διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης από το δήμο.

Διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού, ακόμα και στις γωνίες των δρόμων και η Τροχαία γράφει τα δίκυκλα

Όταν το κυκλοφοριακό πνίγει τη Θεσσαλονίκη. Τα χιλιάδες αυτοκίνητα να κάνουν το κέντρο απροσπέλαστο. Τους πεζούς να προσπαθούν να ελιχθούν ανάμεσα από τα διπλοπαρκαρισμένα, οι αρχές τιμωρούν τους οδηγούς δικύκλων που ούτε το κυκλοφοριακό επιβαρύνουν, ούτε την ατμόσφαιρα με το αδίκημα τους να είναι τα παράνομο παρκάρισμα σε γωνιές των πεζοδρομίων –ανάμεσα στα δένδρα για παράδειγμα- που δεν εμποδίζουν τους πεζούς.

Οι θέσεις στάθμευσεις μοτοσικλετών είναι ελάχιστες και πάντα ασφυκτικά γεμάτες, κατασκευάστηκαν πριν χρόνια με πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου Αθανάσαρου

Το αστείο είναι ότι οι δικυκλιστές τροχονόμοι, καβαλούν τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια για να κόψουν κλήσεις στα σταθμευμένα μηχανάκια και τις περισσότερες φορές τα όργανα τις τάξης δεν φοράνε ούτε κράνος!

Το καμάρι του νυν δημάρχου Μπουτάρη, ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, που κατασκευάστηκε πρόσφατα και φυσικά δεν προβλέφθηκαν χώροι στάθμευσης μότο

Από την πλευρά του ο δήμος, δεν έχει φροντίσει να κατασκευάσει τις ανάλογες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλά, ώστε να δώσει έτσι το έναυσμα να χρησιμοποιούνται αντί για τα αυτοκίνητα. Σε μια πόλη που το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς είναι το λεωφορείο του ΟΑΣΘ, οι αρχές φροντίζουν να αποθαρρύνουν όσους πολίτες επιλέγουν, ακόμα και χειμωνιάτικα, να χρησιμοποιούν το δίκυκλο τους, ανακουφίζοντας έτσι το πολύ επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανευθυνότητας είναι στο νέο πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, έργο του νυν δημάρχου Μπουτάρη που το …φυλάει σα τα μάτια του. Οι κατασκευαστές και φυσικά ο δήμος ως εποπτεύον, δεν προνόησε να κατασκευάσει θέσεις στάθμευσης δικύκλων στις εισόδους του πεζόδρομου!

Να σημειώσουμε ότι η κίνηση σε πεζόδρομο απαγορεύεται και το πρόστιμο φτάνει τα 200 ευρώ ενώ η στάθμευση τα 20!

Από την άλλη βέβαια αν αναρωτηθεί κάποιος λογικός: Τι να κάνει ο πολίτης που έχει δίκυκλο; Να το αφήσει σπίτι και να πάρει το λεωφορείο; Ας το κάνουν πρώτα οι οδηγοί αυτοκινήτων που επιβαρύνουν το κέντρο και ίσως έπειτα να το κάνουν και οι οδηγοί δικύκλων και με τη σειρά του ο δήμος ας κατασκευάσει τις αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα καταργώντας θέσεις αυτοκινήτων, αν θέλει να δώσει το κίνητρο για χρήση δικύκλων που δεν επιβαρύνουν ούτε το κυκλοφοριακό, ούτε το περιβάλλον!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το