Η άξια παγκόσμια του Λορένθο και τα «αν»!

Η άξια παγκόσμια του Λορένθο και τα «αν»!

Αν δεν έκανε το λάθος! Αν δεν έκανε το φάουλ! Αν ο Μαρκέθ περνούσε τον Λορένθο… Αν.. Αν… Αν.. Με τα «αν» όμως δεν κερδίζονται τα πρωταθλήματα και ειδικά τα παγκόσμια. Και όπως έλεγε κάποτε ένας αείμνηστος διεθνής κριτής ιστιοπλοΐας, η τακτική μετράει λιγότερο και περισσότερο μετράνε τα λάθη και η τύχη! Και αν απορείτε που επικαλούμαι διεθνή κριτή ιστιοπλοΐας, σας εξηγώ ότι όλοι οι αγώνες, σε όλα τα αθλήματα είναι παρόμοιοι τόσο σε θέματα ψυχολογίας, όσο και σε θέματα τύχης! Πάντως με τα «αν» αγώνες δεν κερδίζονται.

Ο Λορένθο απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι μια «μηχανή» πάνω στη μηχανή του. Από την άλλη ο Ρόσι απέδειξε και εκείνος τη μεγάλη κλάση του, περνώντας σαν σταματημένο όλο το στόλο!

Από την ώρα που τελείωσε ο αγώνας της Βαλένθια οι συζητήσεις και τα σενάρια φούντωσαν επικουρούμενα και από τις δηλώσεις του μεγάλου χαμένου, του πολλάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Βαλεντίνο Ρόσι. Μέχρι και η Honda αναγκάστηκε να βγάλει μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση! Και επειδή εμείς είμαστε Έλληνες, συνηθισμένοι από τις δολοπλοκίες και τα στησίματα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, στη χώρα μας, οι συζητήσεις φούντωσαν πολύ περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως το MotoGP δεν είναι ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και είναι απολύτως βέβαιο, ότι αν υπήρχε υπόνοια για «στήσιμο» θα είχαν πέσει καμπάνες!

Μέσα σε όλη την ένταση που σημάδεψε τον τελευταίο αγώνα της περιόδου, τόσο που έμοιαζε ως τελικός, ξεχάστηκε η μεγαλειώδης νίκη του Χόρχε Λορέθνο, που επανήλθε στην κορυφή του παγκοσμίου μετά από δύο χρόνια ταλαιπωρίας, δοκιμών και αλλαγών.

Ο Λορένθο μετά τον διπλό τραυματισμό του πριν από δύο χρόνια, έδωσε μεγάλη μάχη, όχι μόνο για να επανέλθει σωματικά, αλλά και για να βελτιώσει το στιλ του. Θυμάστε μήπως πως έπαιρνε τις εκκινήσεις; Πως έπαιρνε τις στροφές με τον αγκώνα του μαζεμένο; Ο Λορένθο άλλαξε προς το καλύτερο και πήρε επάξια τον φετινό παγκόσμιο τίτλο.

Και επειδή με τα «αν» και τα «θα» αγώνες δεν κερδίζονται, ο Λορένθο, …δεκατάκι …δεκατάκι όπως λέει και ο Διατσίδης ροκάνισε τον δρόμο προς τον τίτλο.

Οι αγώνες κερδίζονται και από τα λάθη των αντιπάλων και ο Ρόσι το έκανε το λάθος στη Μαλαισία

Οι αγώνες κερδίζονται στα λάθη και στη τύχη και όπως αποδεικνύεται ο Λορένθο έκανε τα λιγότερα σε σχέση με τους αντιπάλους του. Ο Ρόσι έκανε ένα και «καλό» που του στοίχισε τον τίτλο. Ο Μαρκέθ περισσότερο ήταν πεσμένος παρά όρθιος στο πρωτάθλημα και ο Πετρόζα που ανέκαμψε θεαματικά, είχε την ταλαιπωρία με το χέρι του. Έτσι είναι οι αγώνες και τα πρωταθλήματα, γιατί αν δεν υπήρχαν οι αστάθμητοι παράγοντες (η τύχη) και τα λάθη, τότε όλοι θα έβγαιναν πρώτοι!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα