Μια είναι η κατάλληλη εποχή για restoring στο δίκυκλο μωρό σου!

Μια είναι η κατάλληλη εποχή για restoring στο δίκυκλο μωρό σου!

Μπορεί αν είσαι all-weather μηχανόβιος, αλλά η μηχανή είναι ένα …εποχικό όχημα που δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο! Φυσικά και δεν την αποθηκεύεις τον χειμώνα και την αποχωρίζεσαι μόνο όταν πας στο σπίτι, αλλά κάποιες δουλειές, από βελτιώσεις στον κινητήρα, μέχρι την εμφάνιση, σκέφτεσαι ότι πρέπει να τις κάνεις. Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να γίνουν οι λεγόμενες βαριές δουλειές;

Φυσικά και είναι το τέλος του φθινοπώρου μαζί με ολόκληρο τον χειμώνα. Ο κύριος λόγος είναι ένας και μοναδικός:

- Τα συνεργεία δεν σφύζουν από κόσμο και ειδικά από τους θερινούς μηχανόβιους που τα θυμούνται όλα, μόλις την βγάλουν από την αποθήκη.

Έτσι γλιτώνεις στην συμφόρηση και είναι βέβαιο ότι ο μηχανικός σου θα έχει όλο τον χρόνο να ασχοληθεί μαζί σου και φυσικά με τη μηχανή του. Θα μπορέσεις να συζητήσεις εν ηρεμία κάποιες βελτιώσεις που θέλεις και να βρείτε την ιδανική και πιο οικονομική λύση.

Σκέψου να πας να κάνεις αυτή τη δουλειά με τις πρώτες ζέστες ή στην αρχή του καλοκαιριού και ενώ εσύ μιλάς με τον μηχανικό σου πως θα βελτιώσεις τον κινητήρα να εμφανίζεται ένας θερινός πελάτης, που μόλις ξαράχνιασε το μηχανάκι του, θέλει σέρβις και έχει ένα τσούρμο απορίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι άνευ λόγου.
Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που είναι επίσης σημαντικοί:

1. Θα σου λείψει λιγότερο η μηχανή σου, όσο διάστημα παραμείνει στο συνεργείο. Χειμώνας είναι, μια θα βρέχει, μια θα χιονίζει, μια θα κάνεις παγωνιά και έτσι θα πάρεις χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό το αυτοκίνητο σου ή θα κινηθείς με τα ΜΜΜ.

2. Το καλοκαίρι η έλλειψη μηχανής είναι ότι το χειρότερο. Σκέψου να είναι καλοκαίρι και η επισκευή ή οι βελτιώσεις να περιλάβουν και σαββατοκύριακο και εσύ να αναγκαστείς να πας παραλία με το αυτοκίνητο… Αν είσαι Θεσσαλονικιός την …έβαψες στον δρόμο προς Χαλκιδική, χωρίς μηχανή.

3. Βρίσκεις πιο εύκολα ανταλλακτικά.

4. Έχεις περισσότερο χρόνο για έρευνα αγοράς, ώστε να σου στοιχίσει όσο το δυνατόν λιγότερο.

5. Τον χειμώνα οι τιμές γενικά πέφτουν και είναι λογικό. Επομένως ένα είναι το σίγουρο, ότι θα κάνεις οικονομία.

Επομένως σκέψου ότι κάποιες δουλειές που είναι να γίνουν στη μηχανή σου και μπορούν να αναβληθούν μέχρι τον χειμώνα. Ακόμα και αν είσαι θερινός μηχανόβιος μπορείς άνετα να βγάλεις το μηχανάκι σου από την αποθήκη, να κάνεις τις δουλειές που θέλεις και μετά να το αποθηκεύσεις ξανά. Έτσι την άνοιξη θα είσαι αμέσως έτοιμος!
Αν είσαι all weather, τότε απλά σκέψου ότι τον χειμώνα θα ασχοληθείς καλύτερα και δεν θα σου λείψει και πολύ το δίτροχο μωρό σου!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις