Μοτο: Το καλό ντύσιμο σημαίνει ασφάλεια

Μοτο: Το καλό ντύσιμο σημαίνει ασφάλεια

Αντίθετα με το αυτοκίνητο, το καλό ντύσιμο στη μηχανή τους κρύους μήνες του χειμώνα σημαίνει ασφάλεια. Βέβαια το καλό ντύσιμο έχει και τα όρια του και δες ποια είναι αυτά:
Το να ντύνεσαι σαν κρεμμύδι με …πέντε φανελάκια και δύο πουλόβερ και μια σκελέα στα πόδια, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει. Αντίθετα το να το παίζεις «μάγκας» ότι δεν κρυώνεις και να φοράς μια μακό μπλούζα και αθλητικά με κοντές κάλτσες, πάλι ζημιά μπορεί να σου προκαλέσει.

Στην πρώτη περίπτωση είσαι μεν ζεστός, αλλά δυσκίνητος και η μηχανή απαιτεί ευελιξία. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει μπροστά και ποιόν ελιγμό θα αναγκαστείς να κάνεις. Αν είσαι ντυμένος σαν κρεμμύδι, μόνο ελιγμό δεν θα κάνεις και το πιθανότερο είναι να μην αποφύγεις το ατύχημα.

Από την άλλη, αν φοράς λίγα και όχι τα κατάλληλα ρούχα, τότε επίσης κινδυνεύεις. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά με το κρύο, που η αίσθηση του πολλαπλασιάζεται πάνω στη μηχανή, κοκκαλώνεις, σφίγγεσαι και γενικά δεν είσαι χαλαρός. Σε αυτή την κατάσταση οι αντιδράσεις σου δεν είναι αυτές που πρέπει, αφού το σώμα κρυώνει και δεν θα αντιδράσεις έγκαιρα και ούτε ως «κοκαλωμένος» θα μπορέσεις να κάνεις τον κατάλληλο ελιγμό.

Τι κάνεις λοιπόν; Πως ντύνεσαι για αν είσαι ευκίνητος και να μην κρυώνεις;

1. Βάλε μπουφάν για μηχανή. Εκτός από την ασφάλεια που σου προσφέρει, λόγω των ενισχύσεων, είναι και αδιάβροχο και αντιανεμικό.

2. Φόρεσε μια μακρυμάνικη ισοθερμική μπλούζα κάτω από τα ρούχα, την μπλούζα ή το πουκάμισο που θα φοράς.

3. Βάλε μπότες. Προτιμότερες είναι οι μπότες μηχανής. Αν δεν θέλεις, φόρεσε μποτάκια και όχι αθλητικά.

4. Αθλητικές κάλτσες και όχι κοντές!

5. Αν πας ταξίδι ή η διαδρομή σου περνάει από αυτοκινητόδρομο ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, τότε αγόρασε παντελόνι μηχανής ή ένα ποδηλατικό αντιανεμικό.

6. Έχε πάντα μαζί σου σακίδιο ή αν έχει η μηχανή μπαγκαζιέρα, ώστε να έχεις ένα αδιάβροχο σετ.

7. Κλείσε τους αερογωγούς του κράνους και προτίμησε αυτά που έχουν αντιθαμβωτική ζελατίνα.

8. Αγόρασε γάντια μηχανής χειμερινά. Τα δάχτυλα είναι σημαντικά για τον χειρισμό και επομένως την ασφάλεια μας. Τα μάλλινα γαντάκια δεν κρατάνε το κρύο όπως νομίζεις και αν βρέξει γίνονται χειρότερα!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.