Το φρενάρισμα δείχνει τον χαρακτήρα σου

Το φρενάρισμα δείχνει τον χαρακτήρα σου

Θυμάστε εκείνο το καταπληκτικό φρενάρισμα του Πετρόζα στο MotoGp, στο Μοντέκι, που με 300 και βάλε χιλιόμετρα κατάφερε να μειώσει απότομα στην είσοδο της στροφής και να αποφύγει την πτώση; Ήταν ένα φρενάρισμα που έχει μείνει στην ιστορία, αλλά εκείνος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και όλοι εμείς …απλά …φρενάρουμε! Πως μπορεί όμως ένα φρενάρισμα να έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου;

Στο Μοντέκι ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να μείνει όρθιος με το αριστοτεχνικό αυτό φρενάρισμα και με τον πίσω τροχό στον αέρα.

Πώς φρενάρεις εσύ; Τα τακάκια στο σύστημα πέδησης του μπροστινού ή του πίσω τροχού, το …γνωρίζουν καλά, αφού έχει σχέση και τα τις φορές που επισκέπτεσαι το συνεργείο για φρένα. Ο τρόπος φρεναρίσματος είναι πολύ σημαντικός και γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου και από αυτόν εξαρτάται η ασφάλεια μας. Επομένως το μυαλό δουλεύει αυτόματα και στην πραγματικότητα δείχνει τον χαρακτήρα σου. Δες λοιπόν τι γίνεται:

1. Μπροστινό και πίσω μαζί και ...όχι μόνο

Να φρενάρεις με το μπροστινό αλλά να πατάς σχεδόν κάθε στιγμή το πίσω φρένο, είναι κάτι που δείχνει ανασφάλεια. Επομένως είσαι ανασφαλής σαν χαρακτήρας.

2. Μόνο μπροστινό

Παράτολμος! Προσπαθείς να μοιάσεις τους αναβάτες του Moto Gp αλλά δεν γνωρίζεις ότι και εκείνοι χρησιμοποιούν και το πίσω φρένο και ότι οι δρόμοι δεν είναι πίστες!

3. Μόνο πίσω και ελάχιστο μπροστινο

Φοβιτσιάρης. Για να καταφέρνεις να σταματάς με το πίσω και μόνο φρένο σημαίνει ότι οδηγάς λες και κουβαλάς αυγά στο μηχανάκι σου και επειδή οι μηχανές δεν σταματάνε μόνο με το πίσω… στο τέλος του φρεναρίσματος πατάς και το μπροστινό.

4. Μπροστά και πίσω μόλις απαιτηθεί

Ψύχραιμος και σταθερός χαρακτήρας, που ξέρει τι κάνει και σε ποια στιγμή το κάνει!

5. Πρώτα πίσω μετά μπροστά

Ριψοκίνδυνος, αφού χάνεις σημαντικά μέτρα φρεναρίσματος!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα