8 μικρά μυστικά για να επιλέξεις το νέο σου κράνος! (Video) [VIDEO]

8 μικρά μυστικά για να επιλέξεις το νέο σου κράνος! (Video) [VIDEO]

Το βασικότερο εξάρτημα του αναβάτη είναι το κράνος. Απαραίτητο για την ασφάλεια και γι αυτό τον λόγο η επιλογή του δεν πρέπει να γίνει αψήφιστα.

Το Activeman με τον Κώστα Μπούρη, πήγε στο Mega Stock Bazzar και σου μεταφέρει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγεις το σωστό κράνος:

1. Βασικό είναι να μην εντυπωσιαστείς από τα σχέδια και τα χρώματα.

2. Πρώτα θα δεις τις προδιαγραφές, θα επιλέξεις βάση των προδιαγραφών και μετά τα σχέδια και τα χρώματα.

3. Βεβαιώσου ότι το κράνος που θέλεις να αγοράσεις είναι είναι εγκεκριμένο και πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Κράνη από θερμοπλαστικό υλικό είναι ανθεκτικά και ασφαλή, ωστόσο, υπάρχουν και κράνη κατασκευασμένα από carbon και kevlar ή άλλα ανθεκτικότερα στην πρόσκρουση υλικά.

4. Πρόσεξε τους κωδικούς που βρίσκονται συνήθως στην εσωτερική πλευρά του κράνους. Οι δύο τύποι προδιαγραφών είναι οι ECE 22 (Ευρώπη και κράτη εκτός αυτής) και DOT (ΗΠΑ). To αν κάποιο κράνος πληροί τις εν λόγω προδιαγραφές ή όχι φανερώνεται στον ιμάντα του σαγονιού, εκεί που υπάρχει το σχετικό ταμπελάκι. Το ταμπελάκι αυτό φέρει το σήμα των προδιαγραφών και τον αριθμό της χώρας που το ενέκρινε (πχ. Ε6), τον κωδικό της πιστοποίησης και τον κωδικό παραγωγής του κράνους.

5. Βασικό είναι το κράνος να εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι σου. Φόρα το, ασφάλισε το και προσπάθησε να το μετακινήσεις κρατώντας ακίνητο το κεφάλι σου. Αν δεν μετακινείται είναι μια χαρά.

6. Σημαντικό είναι το βάρος, όσο πιο ελαφρύ τόσο καλύτερα.

7. Πρόσεξε τον αερισμό του κράνους που εμποδίζει τη ζελατίνα από το να θολώσει το χειμώνα και να δροσίζει το καλοκαίρι.

8. Προτίμησε κράνος με αντιθαμβωτική ζελατίνα!« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.