Ασφάλισε την καλά για να μην την κλαίς!

Ασφάλισε την καλά για να μην την κλαίς!

Νομίζεις ότι τον χειμώνα δεν κλέβουν μηχανές και είσαι έτοιμος να εκδράμεις για τις γιορτές ήσυχος ότι η δίκυκλη αγάπη σου είναι ασφαλισμένη; Κάνει λάθος. Μοτοσικλέτες κλέβονται όλο τον χρόνο και ειδικά τον χειμώνα η δουλειά των κλεφτών γίνεται πιο εύκολη, λόγω των κλειστών παραθύρων και της μεγάλης νύχτας. Αν λοιπόν έχεις αποφασίσει να φύγεις λίγες μέρες, πάρε extra μέτρα προστασίας.

Δες λοιπόν ορισμένα μέτρα προστασίας που άλλωστε πρέπει να παίρνεις έτσι και αλλιώς αν θέλεις να διαφυλάξεις την περιουσία σου.

Σκέψου λοιπόν ότι αν την βάλουν στο μάτι και θέλουν να την κλέψουν θα το κάνουν. Ωστόσο ο ασφαλής χρόνος μιας κλοπής είναι από ένα έως και 10 λεπτά το μέγιστο. Φρόντισε λοιπόν να τους καθυστερήσεις και να τους μπερδέψεις όσο μπορείς και δες πως γίνεται:

1. Πρόσεχε μη δίνει στόχο

Όσο αθέατο είναι το μηχανάκι σου τόσο το καλύτερο. Αν δεν έχεις κλειστό γκαράζ, βάλε τη μηχανή στο πιο αθέατο σημείο της πιλοτής ή της πρασιάς και σκέπασε την με κουκούλα. Φρόντισε να μην αναγνωρίζεται η μάρκα, αλλά ούτε η κουκούλα να έχει διακριτικά. Έτσι οι κλέφτες δεν γνωρίζουν τι μηχανή είναι, αν αξίζει, τι προστασίες έχει. Συνήθως δεν ρισκάρουν να κάνουν κλοπή στα τυφλά!

2. Κλείδωνε πάντα το τιμόνι

Όσα λουκέτα και να της έχεις βάλει μην ξεχνάς να κλειδώνεις πάντα το τιμόνι. Μπορεί αν είναι εύκολο να παραβιαστεί, αλλά σκέψου ότι ακόμα και τα δευτερόλεπτα που θα χρειαστεί είναι καθυστέρηση.

3. Βάλε περισσότερα από ένα λουκέτα

Αν μπορείς βάλε και τρία. Αλλά δύο οπωσδήποτε. Ασφάλισε τον μπροστινό τροχό με ένα λουκέτο ή πέταλο ενώ στον πίσω χρησιμοποίησε μεγάλο λουκέτο που πιάνει από τον κορμό της μηχανής μαζί με την ρόδα. Αν υπάρχει κολώνα, χρησιμοποίησε και μεγάλη αλυσίδα που δένει τη μηχανή στη κολώνα. Όσο πιο πολλά, τόσο περισσότερη καθυστέρηση.

4. Τα λουκέτα να μην πατάνε στο έδαφος!

Το έδαφος μπορεί αν χρησιμοποιηθεί εύκολα ως αντίσταση για το ψαλίδι ή μοχλός για λοστό για να σπάσουν το λουκέτο. Φρόντισε να μη τους δώσεις αυτό το πλεονέκτημα.

5. Μην χρησιμοποιείς μια μάρκα λουκέτο

Αν χρησιμοποιείς δύο ή τρία λουκέτα να είναι από διαφορετικές μάρκες. Συνήθως οι κλέφτες είναι εξειδικευμένοι ή έχουν μαζί τους εργαλεία για μια μάρκα λουκέτου.

6. Πάντα δεμένη σε κολώνα ή σταθερό σημείο

Ας ταλαιπωρείσαι να τη δέσεις αλλά πάντα να είναι δεμένη σε κολώνα ή σε σταθερό σημείο. Αν έχει πιλοτή μπορεί να παραγγείλεις σε έναν σιδερά να σου φτιάξει λουκέτο που να εφαρμόζει στο δάπεδο. Πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλές κλοπές δικύκλων πραγματοποιούνται με την συνδρομή φορτηγών. Είναι συχνό φαινόμενο και εύκολο για οργανωμένους κλέφτες να σηκώσουν ολόκληρη την μηχανή με τα χέρια.

7. Μην υποτιμάς τον συναγερμό

Αν δεν έχεις να βάλεις. Αν και σίγουρα έχεις ακούσει πολλά ότι οι συναγερμοί απενεργοποιούνται, μην είσαι σίγουρος ότι όλοι είναι ευάλωτοι ή ότι όλοι οι κλέφτες διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό.

8. Ενημέρωσε ότι θα λείψεις

Αν είναι να λείψεις για μερικές μέρες ενημέρωσε τους γείτονες να έχουν το νου τους. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι κλοπές.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ