Ξύπνησε ο Μαρκέθ, τυχερός ο Ρόσι στον αγώνα των πτώσεων!

Ξύπνησε ο Μαρκέθ, τυχερός ο Ρόσι στον αγώνα των πτώσεων!

Για ακόμα μια φορά το Moto GP απέδειξε πόσο απρόβλεπτο και θεαματικό άθλημα είναι, αφού στον αγώνα της Αργεντινής κυριάρχησε το θέαμα και οι ανατροπές που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Το φετινό GP της Αργεντινής χαρακτηρίστηκε από τις πτώσεις, αφού μόνο 13 αναβάτες κατάφεραν να τερματίσουν. Σε έναν αγώνα όπου ο δεύτερος, ο Ρόσι, αποθεώθηκε περισσότερο από τον πρώτο, τον Μαρκεθ και σε μια «ψυχρή» απονομή απομεινάρι των όσων συνέβησαν πέρσι.

Βασικό χαρακτηριστικό του αγώνα της Αργεντινής ήταν ο ανταγωνισμός που έδειξε ξεκάθαρα ότι το «κατεστημένο» Yamaha – Honda, δείχνει ότι πλέον αποτελεί παρελθόν. Η εμφάνιση της Ducati ήταν κάτι περισσότερο από δυναμική και αν δεν υπήρχε η διπλή και ταυτόχρονη πτώση των δύο αναβατών της, λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό και οι δύο θα ανέβαιναν στο βάθρο πετώντας έξω τη Yamaha.

Ένα επίσης θετικό για τον ανταγωνισμό γεγονός ήταν η πολύ καλή εμφάνιση της Suzuki με τον Βινιάλες να διεκδικεί θέση στο βάθρο μέχρι του τέλους, οπότε και έπεσε όταν γλίστρησε το μπροστινό του σε ένα μικρό υγρό αλλά τελικά καθοριστικό κομμάτι της πίστας.

Όσο για τον Μαρκεθ, έδειξε ότι ξύπνησε, αν και δεν είχε μεγάλο ανταγωνισμό ειδικά μετά την απροσδόκητη …επιβράδυνση και τελικά πτώση του Λορένθο από τους πρώτους γύρους.

Ο έμπειρος Ρόσι, όπως ήταν φυσικό εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όλες αυτές τις καταστάσεις (άλλωστε όλα παίζουν σε έναν αγώνα) και τρέχοντας συνετά κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση και να αποθεωθεί από τους χιλιάδες οπαδούς του, αντίθετα από το νικητή Μάρκεθ.

Ο αγώνας έγινε στο στεγνό και αν και η προετοιμάστηκε για βροχή που τελικά δεν έπεσε ποτέ. Ο αγώνας μειώθηκε στους 20 γύρους με υποχρεωτική αλλαγή μοτοσυκλέτας είτε στον 9ο, είτε στον 10ο, είτε στον 11ο γύρο.

Μαρκεθ και Ρόσι στην αλλαγή της μοτοσικλέτα συναγωνίζονταν για τον τίτλο. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι μπήκαν και οι δύο μαζί στα πιτς. Ωστόσο με την έξοδο η δεύτερη μηχανή φαίνεται ότι βόλεψε καλύτερα στον Μαρκέθ, αντίθετα με τον Ρόσι, κάτι που σημείωσαν και οι δύο στις δηλώσεις τους, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Honda να φύγει μπροστά και να σφραγίσει τη νίκη.

Η τύχη, που περιλαμβάνεται σε κάθε αγώνα, έφεξε για τον Ρόσι λίγο πριν τον τερματισμό. Ο Ιταλός είχε δεχθεί νωρίτερα την επίθεση από τις δύο Ducati και όλα έδειχναν ότι είχε πλέον εγκαταλείψει την προσπάθεια για βάθρο, όταν ανέλπιστα ο Ιανόνε έκανε ένα μεγάλο λάθος στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου. Μπήκε με φόρα στην εσωτερική του Ντοβιτσιόζο χάνοντας τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, παρασέρνοντας στην πτώση τον ομόσταυλο του και στερώντας τον ίδιο και την ομάδα του τις δύο θέσεις του βάθρου.
Τελικά ο Ντοβιτσιόζο κατάφερε να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του και να τη σπρώξει μέχρι τη γραμμή τερματισμού, παίρνοντας τρεις βαθμούς.

Ευνοημένος κι ο Πετρόζα που ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας 28,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή!!

Ο Λορένθο μπήκε καλά στον αγώνα περνώντας μπροστά, όμως σύντομα άρχισε να χάνει θέσεις, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι έχει κάποιο θέμα με αποτέλεσμα τελικά να πέσει χάνοντας τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του.

Την έκπληξη της ημέρας έκανε ο Λάβερτι που τερμάτισε τέταρτος, ενώ πολύ καλά πήγε και ο Μπραντλ με την Aprilia.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις