Γιατί ο Ρόσι έχει τόσους φίλους;

Γιατί ο Ρόσι έχει τόσους φίλους;

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Moto GP, ο Βαλεντίνο Ρόσι της Yamaha, έχει τους περισσότερους φίλους ανά τον κόσμο! Χάσει, κερδίσει, εγκαταλείψει ή απλά τερματίσει οι δικοί του τον αποθεώνουν και δεν ακούνε κουβέντα για τον Ιταλό αναβάτη. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Το Activeman προσπαθεί να αναλύσει το φαινόμενο Ρόσι:

Ο Βαλεντίνο Ρόσι άρχισε την καριέρα του το 1996 με Aprilia. Γεννημένος στο Ουρμπίνο της Ιταλίας ο Βαλεντίνο, από μικρός μπήκε στο χώρο των μοτοσικλετών μέχρι που έγινε επαγγελματίας. Σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του, απέκτησε τέσσερα προσωνύμια με επικρατέστερο και πιο πρόσφατο εκείνο του «Γιατρού», ενώ τα άλλα είναι «Rossifumi», «Valentinik» και «The GOAT» (Greatest Of All Time, που σημαίνει ο Σπουδαιότερος Όλων των Εποχών).

Ο Βαλεντίνο είναι όπως λένε όλοι ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος και πάντα χαμογελαστός. Ο Ρόσι γενικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρεί κρυφή την προσωπική του ζωή. Το 2007 έγινε γνωστό ότι η ιταλική οικονομική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα εναντίον του Ρόσι για φοροδιαφυγή ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα από το 2000 ως το 2004. Το Φεβρουάριο του 2008 ο Ρόσι ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει με τις ιταλικές οικονομικές υπηρεσίες. Κατέβαλε έτσι 35 εκατομμύρια ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.

Όμως ότι και να γίνει ο Βαλεντίνο είναι ο πιο αγαπητός αναβάτης του Moto GP μέχρι και σήμερα και απόδειξη είναι ότι «γεμίζει κερκίδες» παντού στον κόσμο, άσχετα με την αγωνιστική του απόδοση.

Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο αγαπητό;

- Το χαμογελαστό και καλοσυνάτο στιλ του, με το οποίο αντιμετωπίζει τόσο τη νίκη όσο και την ήττα.

- Η οδηγική του ικανότητα που τον έκανε να κερδίσει εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα και να διεκδικεί το 10ο.

- Το ήθος του, που φάνηκε ξεκάθαρα στο περσινό πρωτάθλημα.

- Το ότι αποδεικνύει ότι επειδή χαμογελάει και είναι καλοσυνάτος, δεν είναι όμως και χαζός να δέχεται χωρίς αντίδραση τις προκλήσεις και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως συνέβη και στο περσινό πρωτάθλημα.

- Η αγάπη του για τα παιδιά, που αν και δεν τη διαφημίζει, είναι κάτι που δεν κρύβεται.

- Το ότι δεν φοβάται να διδάξει σε άλλους τις γνώσεις του.

- Η ηλικία του, που δεν στέκεται εμπόδιο στη διεκδίκηση ενός ακόμα τίτλου. Ο Ρόσι είναι από τους ελάχιστους –αν όχι ο μόνος- οδηγός που αγωνίζεται με αξιώσεις σε τέτοια ηλικία.

Λίγο πριν τα 40 του, ο Ιταλός πολυνίκης του Moto GP μάχεται να κατακτήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του, δίνοντας πιθανόν ένα τέλος και στη πετυχημένη καριέρα του.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα