Η «εκδίκηση» του Ρόσι!

Η «εκδίκηση» του  Ρόσι!

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, στη Χερέθ, απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι μεγάλος αθλητής και έδειξε ιδιαίτερα απαλλαγμένος από το «άγχος» της ανακοίνωσης της απόφασης του Λορένθο. Ήταν λες και το περίμενε για να δείξει τη μεγάλη του αξία με μια άνετη νίκη.

Πλέον το πρωτάθλημα δείχνει ότι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν θα αποτελέσει μια …βόλτα, όπως άφησε να φάνει στις δηλώσεις της μεταγραφής του, ο Χόρχε Λορένθο, αφού αν συνεχίσει ο Ρόσι με αυτό το ρυθμό, οι πιθανότητες για την κατάκτηση του βαρύτιμου τίτλου είναι πολύ μεγάλες.

Ο Βάλε από την αρχή του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις του, χωρίς να αφήσει ούτε μια αμφιβολία σε κανέναν για το αντίθετο. Άνετος , γκάζωσε από την pole και μετά από λίγες «κόντρες» πήρε την πρωτοπορία κρατώντας της μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Βάλε φάνηκε άνετος, χωρίς άγχος, γνωρίζοντας τέλεια πώς να κινηθεί στη πίστα. Έδειξε τόσο απαλλαγμένος, λες και είχε άγχος για την απόφαση του Χόρχε Λορένθο, αν θα μείνει ή όχι στη Yamaha. Λες και η ανακοίνωση της μεταγραφής του Λορένθο τον χαλάρωσε και ως συναισθηματικός Ιταλός, απελευθερώθηκε δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό!

Το προβάδισμα στον αγώνα δεν το έχασε ποτέ, παρά μόνο για μερικά δευτερόλεπτα στο δεύτερο γύρο, όταν τον πέρασε ο Λορένθο. Η απάντηση του Ιταλού ήρθε αμέσως, με τον Ρόσι να ανοίγει μια διαφορά που σ’ ένα σημείο είχε ξεπεράσει ακόμα και τα τέσσερα δευτερόλεπτα!

Ο αγώνας που έκανε ήταν εξαιρετικός, διαχειρίστηκε τα ελαστικά του με τον καλύτερο τρόπο και πήρε τη νίκη, την πρώτη του για το 2016. Οι 25 αυτοί βαθμοί ήρθαν στο καλύτερο δυνατό σημείο, μετά την πτώση και το «μηδέν» στην πίστα της Αργεντινής πριν δυο εβδομάδες. Κανείς από τους δυο Ισπανούς που έμειναν κοντά του, δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος ανέβηκε για 113η φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Από την άλλη ο Λορένθο έτρεξε συνετά, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον ομόσταυλο του και περιορίστηκε να διασφαλίσει την δεύτερη θέση και τους πολύτιμους βαθμούς. Πάντως ο Ισπανός πρωταθλητής έδειχνε ιδιαίτερα προβληματισμένος ακόμα και στην απονομή.

Όσο για τον Μαρκεθ, περιορίστηκε και αυτός στην κατάκτηση της τρίτης θέσης δείχνοντας αλλαγμένος και πολύ πιο συνετός από κάθε άλλη φορά. Συμβιβάστηκε γρήγορα με το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κυνηγήσει τις δύο Yamaha και περιορίστηκε να διασφαλίσει την τρίτη θέση διατηρώντας έτσι την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Πάντως στη Χερέθ το κακό τρίτωσε για τον Ντοβιτσιόζο, ευτυχώς χωρίς πέσιμο αυτή τη φορά. Η αντλία νερού, παρέδωσε… πνεύμα και έτσι ο Ιταλός εγκατέλειψε τριτώνοντας το σερί των γκαντεμιών.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.