«Μηχανή» πάνω στη μηχανή VS πείρα και ταμπεραμέντο!

 «Μηχανή» πάνω στη μηχανή VS πείρα και ταμπεραμέντο!

Ο αγώνας του Λε Μαν ανέτρεψε την αρχική τριάδα του πρωταθλήματος και έκανε πράξη αυτό που ήθελε ο Ρόσι, κάτι που τρόμαζε τους άλλους. Όλους εκτός από τον άνθρωπο – μηχανή που είναι πάνω στη μηχανή, τον Χόρχε Λορένθο.

Για μια ακόμα φορά ο Λορένθο απέδειξε ότι είναι ένα ψυχρός εκτελεστής, ενώ ο Ρόσι, ένας έμπειρος αναβάτης, γεμάτος ταπεραμέντο που όμως ξέρει να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία εκμεταλλευόμενος, εκτός από την εμπειρία του και τα λάθη των άλλων. Άλλωστε όλα τα πρωταθλήματα, ειδικά παγκοσμίου επιπέδου, κερδίζονται στα …λάθη.

Αυτό το γνωρίζει καλά και ο ψυχρός – εκτελεστής Χόρχε Λορένθο που για ακόμα και φορά βγήκε μπροστά και …έμεινε. Λένε ότι αν δεν περάσεις τον Λορένθο στους δύο με τρεις πρώτους γύρους… τότε τον ξέχασες αφημένο μπροστά να κερδίζει χαλαρά τον αγώνα.

Από την άλλη ο Βαλεντίνο Ρόσι συνδυάζει την εμπειρία με το ταπεραμέντο του Ιταλού και για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι όχι μόνο μπορεί να εκμεταλλεύεται τέλεια τα λάθη των άλλων, αλλά να χτυπά και στη κατάλληλη στιγμή με χειρουργική ακρίβεια.

Ο αγώνας του Λε Μαν το απέδειξε για ακόμα μια φορά με «θύματα» τον γνωστό «ύποπτο» Μαρκέθ και τον γκαντέμη Ντοβιτσιόζο. Ενώ παραμένει άγνωστο ποιος από τους δύο ….τρόμαξε και από ….ποιόν!

Ο Ρόσι γνωρίζει καλά ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται με σταθερότητα και είναι κάτι που απέδειξε στη περσινή περίοδο, αφού αν δεν έχανε την ψυχραιμία του θα ήταν πρωταθλητής.

Ο αγώνας του Λε Μαν δείχνει ότι τα δεδομένα στο πρωτάθλημα άλλαξαν και πλέον ο Χόρχε Λορένθο θα έχει απέναντι του έναν αποφασισμένο Βαλεντίνο Ρόσι.
«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα», είπε στις δηλώσεις του ο Λορένθο «Μέχρι αυτόν τον αγώνα ο Marquez δεν έκανε λάθη, τώρα όμως - από τον επόμενο αγώνα - όλα ξεκινούν από την αρχή. Τώρα πάμε στο Mugello, σε μια πίστα που λατρεύω. Είναι η αγαπημένη μου κι εκεί μπορώ να εκμεταλλευτώ τα δυνατά μου σημεία. Προφανώς εκεί θα είναι δυνατές και οι Ducati, ειδικά στη μεγάλη ευθεία, ενώ έχουν κάνει και πολλές δοκιμές εκεί. Νομίζω όμως ότι για την ώρα δεν παίζουν για το Πρωτάθλημα, εξαιτίας των λαθών που κάνουν. Έτσι πρέπει να συγκρινόμαστε με τον Marc και τον Rossi».

Από την άλλη ο Βαλεντίνο Ρόσι δήλωσε: «Πάντα είναι ωραίο όταν ξεκινάς 7ος αλλά τερματίζεις στη δεύτερη θέση. Ειδικά σήμερα, που οι 20 αυτοί βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί για το πρωτάθλημα. Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή», πρόσθεσε ο Vale ο οποίος στον αγώνα είχε τον ταχύτερο γύρο με 1:33,293. Ήταν ένα δύσκολο σαββατοκύριακο και κάναμε λάθη, ειδικά την Παρασκευή που ρίξαμε το βάρος σ’ ένα ελαστικό που δεν είχε πρόσφυση». Όταν ξεκινάς από εκεί, ξέρεις ότι στην αρχή πρέπει να παλέψεις, αλλά δεν έκανα και καλή εκκίνηση».

Με τις πολλές πτώσεις στο σημερινό αγώνα, ο Ισπανός της Suzuki έκανε καλό αγώνα και πήρε το πρώτο βάθρο του εργοστασίου εδώ και 8 χρόνια!

Το πρόσωπο της ημέρας ήταν ο Βινιάλες που του «βγήκε» όμορφα το βάθρο μετά την …δίδυμη πτώση των Μαρκεθ – Ντοβιτζιόζο. Ο νεαρός Ισπανός που αναμένεται να αντικαταστήσει τον Λορένθο στη Yamaha είπε μετά τον αγώνα: «Η απόφαση αυτή είναι πολύ δύσκολη, αλλά ξεκαθαρίζει ημέρα με την ημέρα και θα την πάρω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν θα παίξει ρόλο τόσο το βάθρο ή όχι. Ειλικρινά δεν είναι σωστό να σκέφτομαι το μέλλον τώρα, μετά τον αγώνα. Δεν είναι σωστό. Πρέπει να το σκεφτώ σπίτι μου, ήρεμος. Θέλω να πάρω μια απόφαση γιατί είναι δύσκολο να συγκεντρωθώ στο 100%».

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.