Οι μηχανόβιοι είναι καλύτεροι οδηγοί αυτοκινήτων για 7 λόγους!

Οι μηχανόβιοι είναι καλύτεροι οδηγοί αυτοκινήτων για 7 λόγους!

Οδηγοί αυτοκινήτων υπάρχουν καλοί και κακοί, όμως όσοι οδηγούν και μηχανή και αυτοκίνητο, είναι καλύτεροι οδηγοί αυτοκινήτων και δες το γιατί:

1. Είναι πιο προσεκτικοί

Όταν κινείσαι συνεχώς πάνω σε δύο ρόδες το οπτικό πεδίο και κυρίως η πλάγια όραση είναι αυξημένη και αυτό είναι λογικό, αφού ο μηχανόβιος έχει το νου του για τους απρόσεκτους οδηγούς αυτοκινήτων.

2. Έχουν καλύτερα αντανακλαστικά

Η οδήγηση μοτοσικλέτας απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά και αυτό είναι κάτι που για την οδήγηση αυτοκινήτου αποτελεί προνόμιο. Άλλωστε μια μοτοσικλέτα είναι πιο ευέλικτη από ένα αυτοκίνητο, έτσι το αυτοκίνητο στον μοτοσικλετιστή φαίνεται …βαρύ στις αντανακλαστικές αντιδράσεις, ακόμα και αν δεν είναι.

3. Καλύτερη αντίληψη των στροφών

Επειδή οι μοτοσικλέτες έχουν ιδιαίτερο τρόπο που παίρνουν τις στροφές, ο υπολογισμός από τον αναβάτη είναι σημαντικός, αφού κάποιο λάθος μπορεί να οδηγήσει σε πτώση. Έτσι όταν ο μοτοσικλετιστής οδηγάει το αυτοκίνητο του έχει καλύτερη και πιο προσεκτική συμπεριφορά στις στροφές.

4. Έχουν καλύτερη αντίληψη του χώρου

Η κίνηση πάνω σε μοτοσικλέτα δίνει στον οδηγό καλύτερη αντίληψη του δρόμου γενικότερα. Έτσι όταν οδηγάει το αυτοκίνητο του, έχει καλύτερη αντίληψη του όγκου του οχήματος του.

5. Σέβονται τους άλλους οδηγούς

Επειδή οι μοτοσικλετιστές είναι συνηθισμένοι να μη τους σέβονται οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων, εκείνοι αντίθετα σέβονται τους άλλους οδηγούς.

6. Τηρούν αποστάσεις από μηχανές

Οι περισσότεροι αδαής οδηγοί αυτοκινήτων δεν τηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τις μηχανές, ούτε και στον αυτοκινητόδρομο, δηλαδή όταν κινούνται με υψηλή ταχύτητα. Οι μοτοσικλετιστές όταν οδηγούν αυτοκίνητο, βλέπουν τον εαυτό τους στον προπορευόμενο αναβάτη μότο και έτσι τηρούν μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας.

7. Έχουν καλύτερη αντίληψη της ταχύτητας

Όταν είσαι σε ταξίδι και τρέχεις με τη μηχανή με πολλά χιλιόμετρα, τότε το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, όπως να σε προδώσει το μπροστινό, κάτι που βλέπουμε συνέχεια στους αγώνες. Στον δρόμο όμως είναι διαφορετικό και ενδεχόμενη πτώση μπορεί αν είναι μοιραία. Επομένως οι μοτοσικλετιστές όταν οδηγούν αυτοκίνητο μεταφέρουν και αυτή την εμπειρία τους.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Ακόμα και αν κοιμήθηκες καλά μάθε γιατί ο ύπνος του σαββατοκύριακου δεν αρκεί
Κοιμήθηκες καλά το σαββατοκύριακο; Χόρτασες ύπνο; Νομίζεις! Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες ο έξτρα ύπνος το Σαββατοκύριακο μπορεί να μας ξεκουράζει, αλλά δεν αναπληρώνει όλες τις βλάβες