Το μοναδικό βίντεο του δυστυχήματος Σάλομ προβληματίζει (Video)

Το μοναδικό βίντεο του δυστυχήματος Σάλομ προβληματίζει (Video)

Η ατμόσφαιρα στη πίστα της Βαρκελώνης σήμερα το πρωί ήταν βαριά, μετά το θάνατο του 25 Λούις Σάλομ κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών 2 στη στροφή 12. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν, από το μοναδικό βίντεο που υπάρχει, πως ο άτυχος αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και συγκρούστηκε στις μπάρες.

Ήδη ο οργανωτές άλλαξαν τον σχεδιασμό της πίστας ώστε να παρακαμφθεί η στροφή 12 ακολουθώντας τον σχεδιασμό της πίστας της F1.

Στο βίντεο, από κάμερα ασφαλείας, αφού δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο άτυχος αναβάτης συγκρούστηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα με τις προστατευτικές μπάρες, ξεπερνώντας την αμμοπαγίδα που υπάρχει στη στροφή.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν, έπειτα και από επιθυμία της οικογένειας, καθώς όπως συζητάτε στη Βαρκελώνη και ο ίδιος ο Σάλομ θα το ήθελε.

Ο Ισπανός αναβάτης σκοτώθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης μετά από ένα ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους των ελεύθερων δοκιμαστικών της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας που διεξάγεται παράλληλα με το MotoGP.

Ο Λουίς Σαλόμ έχασε τον έλεγχο της μηχανής του σε μία στροφή, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με δύναμη στις προστατευτικές μπαριέρες της πίστας της Καταλονίας.

Διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

«Παρά τις προσπάθειες από το ιατρικό τιμ, άφησε την τελευταία του πνοή στις 16:55 τοπική ώρα (σ.σ. 17:55 ώρα Ελλάδας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι του MotoGP.

 

ΠΗΓΗ: EURONEWS

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...