6 σοβαροί λόγοι να μην αγοράσεις μεταχειρισμένη μότο από το internet

6 σοβαροί λόγοι να μην αγοράσεις μεταχειρισμένη μότο από το internet

Αν οι μοτοσικλέτες αγοραζόταν από το internet τότε οι κατασκευάστριες εταιρίες θα είχαν e-shop και δεν θα χρειαζόταν τους αντιπροσώπους!!! Η μηχανή είναι κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να το δεις, να το αγγίξεις, ίσως και να το οδηγήσεις πριν την αγοράσεις και πολύ περισσότερο η μεταχειρισμένη μοτοσικλέτα! Έτσι η αγορά από το internet φαντάζει κάτι σαν τη ρουλέτα στο καζίνο και δες το γιατί:

Όποιος θέλει να πουλήσει τη μηχανή του είναι φυσικό να θέλει να κρύψει κάποια προβλήματα που μπορεί να έχει το μηχανάκι. Από ένα χτύπημα στο ντεπόζιτο, μέχρι και ένα χτυπημένο κουζινέτο που ακούγεται ανεπαίσθητα και μόνο όταν η μηχανή ζεσταθεί πολύ καλά και εσύ θα πρέπει να γίνεις μάντης για να το ανακαλύψεις!

Ο Γιάννης Θεοδωρίδης είναι ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας μοτοσικλετών MAKINA Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, μια από τις παλαιότερες εταιρίες στο χώρο της μοτοσικλέτας, ειδικά στην αγορά μεταχειρισμένων και εξήγησε στο Activeman τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η αγορά μοτοσικλέτας από το internet είναι μια παρακινδυνευμένη ενέργεια:

1. Αγορά στα …τυφλά!

Αγοράζοντας μία μηχανή από χέρι, το βέβαιο είναι ότι πρέπει να τη δει ο μηχανικός σου. Ένας έλεγχος από το μηχανικό είναι πάντα χρήσιμος και σίγουρα μπορεί να καταλάβει πολύ περισσότερα από σένα, όμως κάποια πράγματα πάνω στη μηχανή μπορούν να «κρυφτούν» τόσο καλά που να μη τα καταλάβει ούτε ο πιο έμπειρος μηχανικός.

2. Αγορά από άλλη πόλη

Αν βρεις το μοντέλο που σου αρέσει σε άλλη πόλη, τότε είναι που αρχίζουν τα δύσκολα, επειδή θα πρέπει να δεις το μηχανάκι, επομένως θα πρέπει να ταξιδέψεις στη πόλη εκείνη μαζί με κάποιον που γνωρίζει, δηλαδή τον μηχανικό σου –κάτι που συνήθως δεν γίνεται – επομένως πας μόνος σου ή με κάποιον φίλο. Από τη μία είναι τα έξοδα, ενώ από την άλλη μπορείς να αγοράσεις μια μηχανή που ναι μεν να είναι πλυμένο και καθαρό, αλλά από μέσα να έχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα σου βγει αργότερα και εσύ να μη το καταλάβεις.

3. Στην πραγματικότητα δεν εξοικονομείς χρήματα

Η αγορά μέσω internet συνήθως είναι πιο συμφέρουσα από εκείνη του καταστήματος. Ωστόσο κινδυνεύεις να πληρώσεις στο τέλος πολύ περισσότερα σε βλάβες που θα παρουσιαστούν.

4. Δεν έχει εγγύηση

Κανένας ιδιώτης δεν δίνει εγγύηση για τη μηχανή που πουλάει και αυτό είναι λογικό. Αντίθετα το κάθε κατάστημα δίνει εγγύηση, από ένα ή και δύο χρόνια.

5. Ο χαμένος χρόνος

Είναι πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες, ψάχνοντας στο internet βρίσκουμε αυτό που μας αρέσει, αλλά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τον ιδιοκτήτη. Σε άλλες περιπτώσεις και ενώ έχουν όλα συμφωνηθεί, ξαφνικά ο ιδιοκτήτης μετανιώνει. Χαμένος χρόνος από τη μια, εκνευρισμός από την άλλη και δεν είναι ότι το καλύτερο.

6. Από χέρι είναι …ντούκου!

Είναι πολύ σπάνιο ιδιώτης να κάνει διακανονισμό. Μπορεί να κερδίσεις πληρώνοντας μετρητά αλλά δεν γνωρίζεις τι θα σου βγάλει το μηχανάκι! Αντίθετα τα περισσότερα καταστήματα κάνουν διακανονισμούς και δίνουν και εγγύηση!

Σε γενικές γραμμές η αγορά μιας μεταχειρισμένης μοτοσικλέτας από κατάστημα σου δίνει τη σιγουριά της εγγύησης και φυσικά της σχέσης που αναπτύσσεται στη συνέχεια με το κατάστημα απ’ όπου θα την αγοράσεις.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...