Η επιστροφή των Ιταλών είναι γεγονός!

Η επιστροφή των Ιταλών είναι γεγονός!

Δικαιολογημένα ο Gigi Dall'Igna αγκάλιασε και φίλησε και τα δύο δημιουργήματα του, τις μοτοσικλέτες που κέρδισαν τον αγώνα της Αυστρίας, σηματοδοτώντας την επιστροφή της Ducati στο πάνελ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος του Moto GP.

Δύο χρόνια μετά που ο Gigi Dall'Igna ανέλαβε την τύχη της Ducati βλέπει να αρχίζουν να δικαιώνονται οι κόποι του και η πρώτη νίκη της Ducati μετά από έξι χρόνια ήρθε και μάλιστα διπλή σηματοδοτώντας μια σταδιακά ανοδική πορεία που πλέον φαίνεται ότι σπάει το «κατεστημένο» Yamaha – Honda.

Ο άλλος ευτυχισμένος της ημέρας ο Lorenzo που στη τελευταία του χρονιά στη Yamaha, μειώνει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Marquez στη πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον κακό του εαυτό των τελευταίων αγώνων.

Ικανοποιημένος πρέπει να είναι και ο Rossi που και αυτός φαίνεται ότι ξεπέρασε τον κακό εαυτό και τις ατυχίες των τελευταίων αγώνων τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, μόλις τρία δέκατα πίσω από τον Lorenzo.

Ικανοποιημένη πρέπει να είναι και η Suzuki που είδε τον Vinales να πλασάρετε καλά στις πρώτες θέσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αντέξει και να τερματίσει τελικά στην έκτη θέση πίσω από τον Marquez.

Πρόσωπο της ημέρας και μεγάλος νικητής ο Iannone που παρά τη διαφωνία όλων επέλεξε να φορέσει τα πιο μαλακά ελαστικά μπροστά και πίσω και να κερδίσει τον αγώνα, επικρατώντας στην ενδοοικογενειακή διαμάχη με τον Dovi, όταν οι δυο τους «κλείδωσαν» το 1-2 του αγώνα.

Τόσο ο Iannone, όσο και ο Lorenzo διανύουν την τελευταία τους χρονιά στις ομάδες τους. Ο Iannone πάει στην Suzuki, ενώ στην Αυστρία έγινε και ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει αγώνα MotoGP με Ducati από το 2007 και τη νίκη του Capirossi στο Motegi, ενώ τη θέση του στη Ducati παίρνει ο Lorenzo.

Από την εκκίνηση ο Iannone έκανε καλή αρχή, αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου ένας δυνατός Rossi πήρε για λίγο το προβάδισμα στο τέλος της ανηφορικής 1, κάτι όμως που δεν έμελε να κρατήσει.

Ο αγώνας εξελίχθηκε με εναλλαγές θέσεων μεταξύ των έξι πρώτων, μέχρι και τον όγδοο γύρο πριν το τέλος, οπότε και ο Iannone πήρε και πάλι το προβάδισμα, ενώ οι δυο Ducati είχαν αρχίσει ήδη και έχτιζαν μια μικρή διαφορά από τις Yamaha.

Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος ο Iannone έκανε το ρεκόρ πίστας, ωστόσο και πάλι δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Dovi που έμενε κοντά του δυο γύρους πριν το τέλος!

Στο τέλος ο Iannone κράτησε τη ψυχραιμία του και πήρε μια τεράστια νίκη.
«Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή για μένα, μια μαγική στιγμή αλλά και για την Ducati που πήρε νίκη μετά από έξι χρόνια», είπε στις δηλώσεις του ο Iannone «Δεν μπορώ να εξηγήσω το τι νοιώθω... πάντως ο αγώνας ήταν απίστευτος. Ο Andrea ήταν γρήγορος και δυνατός στα φρένα, ενώ και ο Jorge από την αρχή πίεζε για να με περάσει».

«Εγώ δεν ήθελα να πιέσω πολύ στην αρχή και αυτό επειδή ξεκίνησα με το μαλακό ελαστικό. Ήταν πολύ σημαντικό να διαχειριστώ σωστά τα ελαστικά και να μην τα χρησιμοποιήσω στο 100%. Να μην έχω σπιναρίσματα και γλιστρήματα και τελικά νομίζω ότι αυτή η στρατηγική μου ήταν φανταστική».

«Διαχειρίστηκα σωστά και το καύσιμο. Χρησιμοποίησα λιγότερο στο πρώτο μισό του αγώνα και μετά άλλαξα χαρτογράφηση. Τότε μπορούσα να πιέσω περισσότερο τη μοτοσυκλέτα. Η στρατηγική μου με την ομάδα στο box ήταν τέλεια και είμαι πολύ χαρούμενος», κατέληξε ο Ιταλός.

Ο άλλος Ιταλός της Ducati, ο Dovi απογοητευμένος από τη δεύτερη θέση παραδέχθηκε: «Ήταν απογοητευτικό στο τέλος, επειδή η αίσθησή μου με τη μοτοσυκλέτα ήταν ιδιαίτερη εδώ! Τα πάντα ήταν καλά και ήμουν πιο δυνατός στα φρένα από τον Iannone. Νομίζω ότι και οι δυο είχαμε εξαιρετική στρατηγική, χωρίς να πιέζουμε στην αρχή για τα ελαστικά και το καύσιμο. Είχαμε χαρτογράφηση για μικρότερη ταχύτητα. Το ρίσκο όμως που πήρε ο Iannone με τα ελαστικά, όπως αποδείχθηκε, ήταν το σωστό».

Ικανοποιημένος έδειξε ο Jorge Lorenzo που πάλεψε με τις Ducati, όμως στο τέλος συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση που, όπως δήλωσε ο ίδιος, έμοιαζε σαν νίκη, εννοώντας φυσικά τη γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος, όπου ροκανίζει τη διαφορά του με τον πρώτο Marquez. «Προφανώς και όταν έχεις κερδίσει πολλούς αγώνες, μια τρίτη θέση δεν είναι σημαντική, δεν είναι όπως η νίκη», σχολίασε ο Lorenzo «Όμως με τις Ducati σε άλλο πλανήτη και στο τεστ και το Σ/Κ και ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα, αυτή η 3η θέση είναι σχεδόν σαν νίκη. Η τρίτη θέση, μόλις τρία δευτερόλεπτα από τον νικητή, είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Είμαι πολύ χαρούμενος, ακόμα κι αν το πίσω ελαστικό κουνούσε πάρα πολύ από το δεύτερο μισό του αγώνα κι έπειτα».

«Το σημαντικό είναι ότι πήραμε μερικούς βαθμούς από τον Marquez και τα πάντα μπορούν να συμβούν, όπως είδαμε άλλωστε χτες που έπεσε και παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά», κατέληξε ο JorgeLorenzo.

Εμφανώς στεναχωρημένος ο Rossi παραδέχθηκε ότι: «Κερδίσαμε δυο βαθμούς από τον Marquez, αλλά και 100 GP να κάναμε, πάλι θα ήμουν πίσω. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος. Στόχος μας ήταν το βάθρο. Πάντως υπήρχαν και θετικά: κάναμε καλό αγώνα, ήμασταν λίγο πάνω από 3΄΄ από τον Iannone και πήραμε βαθμούς σε μια δύσκολη πίστα για εμάς. Δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα να φρενάρω ή να επιταχύνω όπως θα ήθελα... κρίμα. Λυπάμαι που έχασα την ευκαιρία, αλλά τουλάχιστον ήμουν εκεί με τους καλύτερους».

«Δεν είχα την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου και θα έπρεπε να πάρω πολλά ρίσκα. Όταν προσπαθούσα να φτάσω τον Lorenzo έκανα πολλά λάθη», κατέληξε ο Vale.
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή με τον αγώνα της Τσεχίας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...