Απορία MotoGP: Γιατί το αυτοκίνητο ασφαλείας μοιάζει σαν περιπολικό;

Απορία MotoGP: Γιατί το αυτοκίνητο ασφαλείας μοιάζει σαν περιπολικό;

Η πρώτη απορία που άνοιξε τη συζήτηση ήταν γιατί στο MotoGP έχουν αυτοκίνητο ασφαλείας και όχι μοτοσικλέτα ασφαλείας. Η δεύτερη ήταν γιατί το αυτοκίνητο ασφαλείας μοιάζει σαν περιπολικό. Το Activeman.gr αποφάσισε να ερευνήσει με χιουμοριστικό τρόπο το θέμα και ρώτησε μηχανόβιους, παλιούς και νέους.

Το θέμα είναι ότι όλοι και οι παλιοί και οι νέοι μηχανόβιοι συμφώνησαν σε ένα πράγμα. Ότι το αυτοκίνητο ασφαλείας που μοιάζει σαν περιπολικό τους θυμίζει …καταστάσεις!!!

Ειδικά οι παλιότεροι σε αυτό το θέμα ήταν πιο κατατοπιστικοί. Θυμήθηκαν τις κόντρες στη Λαχαναγορά και τα περιπολικά που προσπαθούσαν να τους κυνηγήσουν. Όλοι βέβαια θυμήθηκαν έναν αστυνομικό της τροχαίας, με μηχανή (ονόματα δε λέμε) που τους κυνηγούσε και με αθέμιτους τρόπους τους σταματούσε (κλωτσούσε την μπροστινή ρόδα)! Μάλιστα ο συγκεκριμένος είχε τη μοναδική φτιαγμένη μηχανή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αλλά, τέλος οι αναμνήσεις και να επιστρέψουμε στο σήμερα και στο βασικό ερώτημα, γιατί το αυτοκίνητο ασφαλείας μοιάζει σαν περιπολικό.

Οι απαντήσεις δεν εκπλήσσουν επειδή «ατίθασοι» μηχανόβιοι υπάρχουν σε όλες τις χώρες και οι αναβάτες του Moto GP πριν γίνουν αθλητές ήταν «ατίθασοι μηχανόβιοι» με τις αρχές να τους κυνηγάνε. Έτσι λοιπόν θα σκέφτηκαν οι επικεφαλείς της FIM και έκαναν το αυτοκίνητο ασφαλείας να μοιάζει σαν περιπολικό!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των εκκινήσεων που δικαιολογούν ολίγον αυτή την άποψη! Με το σβήσιμο των φώτων, το αυτοκίνητο ασφαλείας ακολουθεί τους αναβάτες που ξεχύνονται στον αγώνα και μοιάζει σα να τους κυνηγάει…

Άλλοι πάλι είπαν ότι λόγω …πρότερου «έντιμου» μηχανόβιου βίου των αναβατών Moto GP, οι οργανωτές έκαναν το αυτοκίνητο ασφαλείας να μοιάζει σαν περιπολικό για να …τρέχουν περισσότερο!!!

Πάντως όπως και να έχει το θέαμα του αυτοκινήτου ασφαλείας στους αγώνες μοτοσικλετών προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα στους ατίθασους μηχανόβιους και στιγμιαία τουλάχιστον τους ξυπνούν αναμνήσεις, όπως τουλάχιστον μας είπαν!!!

Για να είμαστε σοβαροί όμως, το αυτοκίνητο ασφαλείας υπάρχει για έναν και μοναδικό λόγο: Στον έλεγχο της πίστας επιβαίνουν δύο που ελέγχουν και έχουν και τα σχετικά τεχνικά βοηθήματα, επομένως ο έλεγχος είναι πιο λεπτομερής!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...