Με γκάζια στο όνειρο (Video) [VIDEO]

Με γκάζια στο όνειρο (Video) [VIDEO]

Του Κώστα Μπούρη

Μία σκέψη, μια ιδέα, μία πτυχιακή και πλέον τέσσερις νέοι άνθρωποι ζούνε στο ρυθμό του FIM Supermono Cup 2017 κυνηγώντας με μια …γκαζιά να πιάσουν το όνειρο τους.
Το Activeman.gr εντόπισε τους τέσσερις νέους σε ένα μηχανουργείο στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, όπου εκεί είναι ο βασικός χώρος που αναπτύσσουν το σχέδιο τους.

Ο Αλέξανδρος Μαϊδης, που είναι ο εμπνευστής του project, ο Θανάσης Αραμπατζής, ο Γιώργος Ζούρος και ο Νίκος Αποστολίδης ετοιμάζουν τη νέα μοτοσικλέτα που ακολουθεί εκείνη του Project Talos και θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό Supermono.

«Εκτός από το κομμάτι της κατασκευής έχω αναλάβει και εν μέρει το κομμάτι του σχεδιασμού της μοτοσικλέτας και όπως είναι φυσικό η εμπειρία μας από την πρώτη μοτοσικλέτα περνάει πλέον στην καινούργια. Έτσι περάσαμε την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από το Project Talos και τη μοτοσικλέτα που κατασκευάσαμε ως πτυχιακή, θέλουμε πλέον να δούμε το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας μας, με κάποιες καινοτομίες που έχουμε σχεδιάσει και φυσικά ευελπιστούμε στο καλύτερο» λέει ο Αλέξανδρος Μαϊδης .

Τόσο η πρώτη μοτοσικλέτα, όσο και η νέα, είναι σχεδιασμένη από τους τέσσερις σπουδαστές. Το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα που συνθέτουν μια αγωνιστική μοτοσικλέτα, εκτός από τον κινητήρα που είναι μια προσφορά της YAMAHA.

«Σκοπός μας είναι η συμμετοχή μας το 2017 στο FIM Supermono Cup στον πρώτο αγώνα στη Γερμανία, όπου θα εφαρμόσουμε κάποιες νέες καινοτομίες και φυσικά ευελπιστούμε στο καλύτερο» εξηγεί ο Θανάσης Αραμπατζής.

Για τον σκοπό αυτό η ομάδα έχει συμφωνήσει με πιστοποιημένο οδηγό αγώνων, ο οποίος θα τρέξει τη πρωτότυπη μηχανή στους αγώνες και ήδη συμμετέχει στην ομάδα.

«Ήμουνα στη πτυχιακή μαζί με τον Αλέξανδρο στο Project Talos και είδαμε ότι αυτό που κάναμε είχε απήχηση. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε στο επόμενο στάδιο, στο νέο αυτό Project και μάλιστα να αγωνιστούμε με τη νέα μηχανή» λέει ο Γιώργος Ζούρος.

Η νέα μηχανή που ήδη σχεδιάζεται φοράει κινητήρα YZ400F που χορήγησε η YAMAHA Μοτοδυναμική, ενώ η ομάδα έχει την υποστήριξη του ΤΕΙ Σερρων, των εταιριών, Idea 3D και B Beta.

«Μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την κατασκευή, ώστε να είμαστε έτοιμοι τον Μάιο να αγωνιστούμε. Σκοπός μας είναι να μην μετέχουμε μόνο σε έναν αγώνα, αλλά σε όλο το πρωτάθλημα αν αυτό είναι δυνατόν, αποκτώντας περισσότερες εμπειρίες. Αλλά ας είμαστε πιο προσγειωμένοι και ας τρέξουμε τον πρώτο αγώνα και βλέπουμε» εξηγεί ο Νίκος Αποστολίδης.

Ο αγώνας του το FIM Supermono Cup 2017 θα γίνει στη Γερμανία τον Μάιο, αν θέλετε να παρακολουθείται απευθείας την εξέλιξη της μοτοσικλέτας πατήστε εδώ να μπείτε στη σελίδα TEICM Racing Team στο Facebook.« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...