Επιρρεπείς στα τροχαία ατυχήματα οι νέοι άνδρες

Επιρρεπείς στα τροχαία ατυχήματα οι νέοι άνδρες

Οι νεαροί άνδρες είναι επιρρεπείς στα τροχαία ατυχήματα και έχουν  μεγαλύτερες πιθανότητες τραυματισμού. Αυτό υποστηρίζει έρευνα Ισπανών επιστημόνων που επισημαίνει ότι με την  πάροδο των χρόνων αυτή η τάση μειώνεται.

Η έρευνα των επιστημόνων της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Βαρκελώνης, υποστηρίζει ότι αντίθετα με την κοινώς διαδεδομένη πεποίθηση, οι άνδρες δεν είναι πάντα αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να τραυματιστούν. Ανάμεσα στους πιο νέους πεζούς και οδηγούς, οι άνδρες εμφανίζουν όντως μεγαλύτερο κίνδυνο μικρού ή σοβαρού τραυματισμού από ό,τι οι γυναίκες. Όμως οι διαφορές αντιστρέφονται με την αύξηση της ηλικίας, με αποτέλεσμα οι μεγάλης ηλικίας γυναίκες να είναι πιθανότερο να τραυματιστούν σε σχέση με τους συνομήλικους άνδρες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Δρ Έλενα Σανταμαρίνα Ρούμπιο, μελέτησαν στοιχεία για περίπου 100.000 ανθρώπους, αναλύοντας το «προφίλ» των κινδύνων ανάλογα με το φύλο και την ηλικία και διαπίστωσαν ότι ο αυξημένος κίνδυνος για τους νέους άνδρες οφείλεται κυρίως στο ότι κινούνται πιο αψήφιστα στο δρόμο, με μεγαλύτερη ταχύτητα και συχνότερα υπό την επίδραση αλκοόλ ή ναρκωτικών. Από την άλλη, οι μεγάλες γυναίκες έχουν είτε μειωμένη αντίληψη του κινδύνου, είτε μικρότερη εμπειρία στο τιμόνι, ενώ γενικότερα εμφανίζουν μεγαλύτερα προβλήματα σωματικής κινητικότητας, άρα και ροπή σε ατυχήματα, σε σχέση με τους άνδρες της μέσης και τρίτης ηλικίας.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες οδηγούν πιο συχνά μέσα στους πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων, όπου είναι πιθανότερο να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο, αν και συνήθως όχι σοβαρό, καθώς η ταχύτητά τους είναι σχετικά χαμηλή.

Από την άλλη, οι άνδρες οδηγούν συχνότερα και με μεγαλύτερες ταχύτητες εκτός πόλεων, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε σοβαρότερα τροχαία. Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος θανάσιμου τραυματισμού είναι πάντα μεγαλύτερος για τους άνδρες από ό,τι για τις γυναίκες.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.