«Κλείδωσε» το πρωτάθλημα ο Marquez

«Κλείδωσε» το πρωτάθλημα ο Marquez

Τέσσερις αγώνες πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος ο Marc Marquez φαίνεται ότι «κλείδωσε» τον τίτλο, αφού κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά να αυξήσει τη διαφορά από τον δεύτερο Rossi.

Πλέον φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να αντιστραφεί η κατάσταση, αφού στους αγώνες που απομένουν θα πρέπει να γίνουν μεγάλες ανατροπές κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Βέβαια, ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Marquez εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των οδηγών της Yamaha και ειδικά του Rossi για να φτάσει να αποκτήσει αυτή τη διαφορά και να διεκδικεί τη θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2016!

Λίγο έλειψε βέβαια ο Marquez να πέσει στους πρώτους γύρους του αγώνα, όμως κατάφερε να τη γλιτώσει και να πάρει τη νίκη.

Ο Marquez ευνοήθηκε και από την άνοδο της θερμοκρασία, αφού ο αγώνας άρχισε με συννεφιά και θερμοκρασία στην άσφαλτο στους 31o C, όμως μετά τα μέσα του αγώνα ο καιρός άνοιξε και η θερμοκρασία ασφάλτου ανέβηκε στους 38 με αποτέλεσμα η επιλογή του σκληρού μπροστά να αποδειχθεί σωτήρια.

Μάλιστα ο Marquez κατάφερε να καλύψει με αυτή τη συγκυρία γρήγορα το λάθος του που τον οδήγησε για μερικούς γύρους στην πέμπτη θέση του αγώνα.

Από την άλλη Rossi και Lorenzo αναλώθηκαν σε μια μεταξύ τους κόντρα στην οποία επικράτησε ο Ισπανός, ενώ ο Rossi φάνηκε ιδιαίτερα κουρασμένος χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει ή να διατηρήσει την πρωτοπορία που είχε σε κάποιους γύρους του αγώνα.

Εκεί που ο Ιταλός έχασε τον αγώνα ήταν στον 15ο γύρο όπου ο Marquez έκανε 48.6 και με τον Rossi σ’ εκείνο το σημείο να κάνει ’49.6.

Ο Lorenzo, αν και την προηγουμένη δήλωνε ότι δεν θα έχει τύχη, έγινε ακριβώς το αντίθετο, αφού ήταν πιο γρήγορος από τον Rossi, τον οποίο πλησίαζε σταδιακά και πέρασε στον 19ο γύρο του αγώνα.

Ο αγώνας για τη δεύτερη θέση κρίθηκε όταν ο Rossi στον προτελευταίο γύρο έκανε λάθος στο φρενάρισμα, μπαίνοντας με περισσότερα χιλιόμετρα στη στροφή και έμεινε πίσω από τον Ισπανό.

Πλέον ο Marquez έχει αυξήσει τη διαφορά από τον Rossi στους 52 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες ανατροπές στους επόμενους τέσσερις αγώνες για να χάσει το πρωτάθλημα.

Ευχάριστη έκπληξη του αγώνα αποτέλεσε για ακόμα μια φορά ο Vinales που κατάφερε να πλασαριστεί για αρκετούς γύρους στο γκρουπ των πρώτων με την άνοδο της θερμοκρασίας όμως να μην ευνοεί τη Suzuki.

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να κρατά πίσω του τον Dani Pedrosa για να είναι αυτός μέσα στην πεντάδα!

Η απόδοση του Aleix Espargaro επίσης έπεσε και τερμάτισε έβδομος, μπροστά από τον αδερφό του τον Pol.

Ακόμα δυο θέσεις στη δεκάδα πανηγυρίζουν στην Aprilia, με τους Bautista και Bradl να κερδίζουν τον απογοητευτικό Dovi.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...