Πόσο «ρετρό» μηχανόβιος είσαι;

Πόσο «ρετρό» μηχανόβιος είσαι;

Του Κώστα Μπούρη

Ρετρό μηχανή, πραγματική ή αντίγραφο; Ένα πραγματικά παλιό εργαλείο ή ένα σύγχρονο με παλιά όψη; Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την αξία της μηχανής και το στιλ του. Αξία όχι οικονομική αλλά ιστορική. Πόσο ρετρό μηχανόβιος είσαι λοιπόν;

Δες και μάθε:

1. Ντύσιμο και μότο

Σου αρέσει να ντύνεσαι με ρούχα κάποιας περασμένης εποχής, στη σύγχρονη εκδοχή τους και έτσι μια ρετρό μηχανή σου ταιριάζει απόλυτα.

2. Τα νίκελ και η παλαιότητα

Βλέπεις μια παλιά μηχανή και τη θαυμάζεις, ειδικά αν έχει γυαλισμένα τα νίκελ της να λαμπιρίσουν στο φως. Ακούς τον κινητήρα και σε φέρνει ευχάριστα σε άλλες εποχές που δεν τις έχει ζήσεις, απλά έχεις δει σε ταινίες.

3. Δεν συμβιβάζεσαι με σύγχρονο πλαίσιο και κινητήρα

Από τη μια σου αρέσουν οι παλιές μηχανές και από την άλλη θέλεις και την τεχνολογία καλυμμένη κάτω από ένα ρετρό προσωπείο μοτοσικλέτας. Είναι κάτι ασυμβίβαστο!

4. Πόσο θα πλήρωνες ένα restoring

Αν είσαι πραγματικά ένας μηχανόβιος ρετρό, που του αρέσουν οι παλιές μηχανές, τότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα restoring. Τι ποσό θα ήσουν διατεθειμένος να ξοδέψεις για να φτιάξεις μια παλιά μηχανή;

5. Η «μυρωδιά» του καρμπυρατέρ

Είναι μια αίσθηση που δεν έχει να κάνει με τους σύγχρονους τρόπους τροφοδοσίας. Το ή τα καρμπυρατέρ και όλη η διαδικασία που έχουν είναι κάτι που σε γοητεύει;

6. Η ταχύτητα είναι κάτι σχετικό

Οι παλιές μηχανές συνήθως πάνε πιο αργά από τις σύγχρονες. Αν η ταχύτητα σε αφήνει αδιάφορο τότε είσαι σε …άλλη εποχή!

7. Η μαγεία του ήχου

Ο ήχος που κάνει μια παλιά μοτοσικλέτα είναι πολύ διαφορετικός από τις σύγχρονες. Αν σε γοητεύει τότε είσαι για φτιαγμένος για τα παλιά!

8. Η γοητεία της ιστορίας

Σέβεσαι την ιστορία της μοτοσικλέτας, όπως για παράδειγμα μια BMW του πολέμου. Και όχι μόνο σέβεσαι αλλά προσπαθείς να την κάνεις να σου μιλήσει και να σου πει τι πέρασε!

9. Σου αρέσουν τα μαστοριλίκια, η αναζήτηση και βρίσκεις λύσεις

Μια παλιά μηχανή πρέπει συνεχώς να την «πειράζεις» να την μαστορεύεις και πολλές φορές λείπουν και τα ανταλλακτικά . Είναι κάτι που μπορεί να σε εκνευρίζει αλλά σου αρέσει.

10. Εντυπωσιάζεις αλλά σε αφήνει αδιάφορο

Όταν μια γνήσια παλιά μοτοσικλέτα καλοσυντηρημένη κυκλοφορεί στον δρόμο, τότε είναι βέβαιο ότι συγκεντρώνει τα βλέμματα. Αν αυτό σε αφήνει αδιάφορο, τότε είσαι συνειδητοποιημένος!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...