Η πονεμένη ιστορίας μια μικρής βλάβης και η απίστευτη κατάληξη!

Η πονεμένη ιστορίας μια μικρής βλάβης και η απίστευτη κατάληξη!

Του Κώστα Μπούρη

Είναι η οικονομική ανέχεια, η κρίση, η ανεργία και όλα τα σχετικά των ημερών που ζούμε και έτσι κάνεις παντού οικονομία. Οικονομία, ακόμα και στην αλλαγή λαδιών, αλλά και στην καδένα που μπορεί να την ακούς να χτυπά! Δες όμως τι μπορεί να συμβεί αν δεν βρεις τρόπο να κάνεις αυτό που πρέπει –και στην ώρα του- στην αγαπημένη σου μοτοσικλέτα. Ένα γεγονός που θα πιστέψεις ότι έγινε στις μέρες μας, στην Ελλάδα της Ευρώπης!

Μία βλάβη μικρή, μια αμέλεια έγιναν αιτία για την ενεργοποίηση μιας σειράς από βλάβες που, όχι μόνο ταλαιπώρησαν, αλλά είχαν και την πιο απίθανη κατάληξη που μπορούσαν να έχουν.

Όλα άρχισαν από την αμέλεια της αλλαγής λαδιών και φυσικά της μεγάλης καθυστέρησης του προγραμματισμένου σέρβις. Σχεδόν τα διπλάσια και ίσως περισσότερο από τα 5.000 χιλιόμετρα των προδιαγραφών. Κάπου εκεί άρχισε να χτυπάει η καδένα.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε, το κόστος της αλλαγής λαδιών και τη καδένας, ήταν απαγορευτικό, όχι σαν κόστος υλικών ή αμοιβής μηχανικού, αλλά λόγο ανεργίας και ελάχιστης εκ περιτροπής εργασίας, του ιδιοκτήτη της μηχανής.

Έτσι λοιπόν ο ιδιοκτήτης δούλευε τη μηχανή στις πολύ χαμηλές στροφές , ένα 600άρι πιστιάρικο (δε λέμε μάρκα για αποφυγή διαφόρων κακών συνειρμών) που όπως μας είπε δεν ξεπερνούσαν τις 4.000!

Αυτό γινόταν καιρό και εντωμεταξύ ο η καδένα χτυπούσε ολοένα και περισσότερο, μέχρι που άρχισε να χτυπάει σαν σφυρί μέσα στον κινητήρα. Τότε ο ιδιοκτήτης, που πλέον είχε μαζέψει τα χρήματα, πήγε στον μηχανικό!

Η επισκευή, αλλά και το σέρβις όμως του επεφύλασσαν μια δυσάρεστη έκπληξη: Στον έναν από τους τέσσερις κυλίνδρους χτύπησε η βαλβίδα από τη βάση της, ένα σημείο που δεν αλλάζει, παρά μόνο αν αλλάξει όλο το κεφαλάρι. Μεταχειρισμένο, από 200 έως 500 ευρώ!

Και επειδή χρήματα δεν υπήρχαν, μια επισκευή «πατέντα» από τον μηχανικό στη βαλβίδα και ο ιδιοκτήτης πήρε τη μηχανή. Ο μηχανικός του είπε για προσοχή στην οδήγηση, του είπε για μαλακή οδήγηση και αυτός όχι μόνο το έκανε, αλλά μάλλον το παράκανε όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια της ιστορίας.

Όπως μας είπε, ήταν ο φόβος του για την βαλβίδα, κάτι που όμως του βγήκε σε μεγάλη ταλαιπωρία και άλλα έξοδα!

Η οικονομική ανέχεια συνεχιζόταν και παραμελήθηκε η αλλαγή μπαταρίας, που όπως μας είπε πατούσε τον τέταρτο χρόνο ζωής της.

Καλοκαίρι και η μπαταρία ακόμα ζούσε. Έλα όμως που ήρθαν οι πρώτες ψύχρες και μαζί με αυτές τα καρβουνάκια (που είναι μαζί με την πλακέτα) είχαν αρχίσει να …παραδίδουν πνεύμα!

Έτσι ο καιρός κύλισε με ψιλοσπρωξιματα, όταν κολλούσε η μίζα και με αρκετές «σκαστές» όταν η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται. Μαζί με όλα και η οδήγηση σε χαμηλές στροφές, λόγω βαλβίδας!

Κάποια στιγμή και μετά από αρκετές «σκαστές» ο ιδιοκτήτης κατάφερε να βρει τα χρήματα για τα καρβουνάκια που θυμίζουμε είναι μαζί με την πλακέτα γύρω στα 100 ευρώ κόστος!

Η αλλαγή εύκολη και ένας έλεγχος της μπαταρίας από τον μηχανικό και όπως φάνηκε όλα ήταν καλά! Ο ιδιοκτήτης πήρε το 600άρι του και έφυγε!

Ωστόσο το ίδιο βράδυ με αρκετά ψυχρό καιρό η μπαταρία ξεψύχησε!

Σκαστή και πάλι η μοτοσικλέτα και την άλλη μέρα το πρωί, την έβαλε μπροστά –σκαστή και πάλι- για να πάρει τον δρόμο για το συνεργείο. Έλα όμως που μερικά μέτρα δρόμου και η μηχανή έσβησε τελείως!

Βάλε και 40 ευρώ οδική βοήθεια (καθώς δεν είχε από την ασφάλεια) και μια αλλαγή μπαταρίας άλλα 60 ευρώ!

Και ενώ νόμιζε ότι όλα τελειώσανε, ήρθε και η δυσάρεστη έκπληξη! Η μοτοσικλέτα συνέχισε να μην παίρνει μπροστά. Μάλλον έπαιρνε και αμέσως έσβηνε.

Ο μηχανικός έβγαλε τα μπουζί. Προς έκπληξη όλων ήταν κατάμαυρά. Μπουζί που είχαν περπατήσει μόλις 3.000 χιλιόμετρα!

Ο μηχανικός τελικά τα έσωσε. Τα καθάρισε με κάψιμο (μέθοδος παλιά, αλλά σίγουρη)! Τα μπουζί μπήκαν, όλα ήταν έτοιμα, αλλά ο κινητήρας τα ίδια. Έπαιρνε και στο επόμενο δευτερόλεπτο έσβηνε!

Πλέον ο μηχανικός δεν είχε άλλη λύση από το να ελέγξει την εξάτμιση! Κάτι που του φαινόταν απίστευτο για μια τέτοια μηχανή!

Η πραγματικότητα ζοφερή. Πλήρως μπουκωμένος καταλύτης! Μαύρος, κατάμαυρος, χωρίς ούτε ένα άνοιγμα, στο πορώδες υλικό του!

Όλη λοιπόν η ταλαιπωρία του κινητήρα που όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης κράτησε μήνες, βγήκε στην εξάτμιση και κυρίως στον καταλύτη. Χαμηλές στροφές, κακές καύσεις και νάσου μια ζημιά πολύ ακριβή!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...