Μάθε πως το πολύ κρύο μπορεί να σε ρίξει!

Μάθε πως το πολύ κρύο μπορεί να σε ρίξει!

Το πολύ κρύο μπορεί να σε ρίξει στο κρεβάτι, όμως μπορεί να σε ρίξει και από τη μηχανή σου. Πως όμως μπορεί να συμβεί το κακό;

Οι λόγοι έχουν να κάνουν τόσο με τη μηχανή, όσο και με εσένα τον ίδιο και δες ποιοι είναι για να έχεις το νου σου:

1. Παγωμένα λάστιχα

Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι τα λάστιχα, που στο πολύ κρύο, πρώτον αργούν να ζεσταθούν και δεύτερον και κυριότερο δεν φτάνουν ποτέ στη θερμοκρασία για «καλά κρατήματα». Επομένως φειδωλά πλαγιάσματα και μικρότερη ταχύτητα κυρίως στις στροφές.

2. Το ντύσιμο «κρεμμύδι»

Αν είσαι ντυμένος σαν κρεμμύδι το πιθανότερο είναι να μοιάζεις με το ανθρωπάκι της Michelin (πριν αδυνατίσει) κάτι που σε καθιστά δυσκίνητο κυρίως στη στροφή του κεφαλιού, που μειώνει την περιφερειακή όραση.

3. Το συμβατικό ντύσιμο

Αν δεν έχεις το κατάλληλο ντύσιμο, δηλαδή ισοθερμικά και ένδυση μηχανής, τότε τα συμβατικά ρούχα δεν κρατούν την θερμοκρασία του σώματος κάτι που σε κάνει να κρυώνεις, να σφίγγεσαι πάνω στη μηχανή και να μην μπορείς να αντιδράσεις έγκαιρα.

4. Η απροσεξία σου

Το πολύ το κρύο τα νερά παγώνουν και αν δεν έχουν παγώσει εντελώς, βρίσκονται ένα κλικ πριν τον πάγο κάτι που τα κάνει επίσης γλιστερά και σε συνδυασμό με τα παγωμένα λάστιχα πολύ επικίνδυνα. Πρόσεχε τα νερά στους δρόμους και μην τα έχει καθόλου εμπιστοσύνη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...