Οι δύο λύσεις ενάντια στην αναχρονιστική …παρανομία της διήθησης

Οι δύο λύσεις ενάντια στην αναχρονιστική …παρανομία της διήθησης

Μία λύση για τους οδηγούς μοτοσικλετών είναι να καταλαμβάνουν μια θέση αυτοκινήτου στις λωρίδες και να περιμένουν στην ουρά των μποτιλιαρισμάτων, όπως τα αυτοκίνητα! Τότε είναι βέβαιο ότι οι ουρές των μποτιλιαρισμένων θα διπλασιαστούν ή θα τετραπλασιαστούν! Αλήθεια, αυτό εννοεί η απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε μετά από προσφυγή μιας γυναίκας οδηγού δικύκλου που παρασύρθηκε από φορτηγό κατά τη διάρκεια διήθησης;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η διήθηση δεν είναι καγκουριά, αλλά ανάγκη

Μία άλλη λύση είναι να μάθουν οι οδηγοί πολλών δικύκλων πως μπορούν να κάνουν με ασφάλεια τη διήθηση ή αλλιώς τη σφήνα χωρίς να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους οδηγούς των αυτοκινήτων, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει από πολλούς μοτοσικλετιστές.

Από την άλλη βέβαια η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου έρχεται να επιβεβαιώσει μια νομοθεσία και μια κρατική συμπεριφορά που δεν είναι καθόλου φιλική προς τους μοτοσικλετιστές.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε για μια συγκεκριμένη περίπτωση που όμως περιλαμβάνει μοτοσικλετιστές κυρίως μικρών μηχανών οι οποίοι κάνουν συνεχώς σφήνες θέτοντας σε κίνδυνο κυρίως τον εαυτό τους και έπειτα τα αυτοκίνητα. Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση η γυναίκα οδηγός τράκαρε στο πίσω μέρος το μπροστινό της αυτοκίνητο πριν την χτυπήσει το φορτηγό!

Όπως φαίνεται από το σκεπτικό της απόφασης η γυναίκα οδηγός κινήθηκε λανθασμένα θεωρώντας ότι τα αυτοκίνητα έπρεπε να της αφήσουν χώρο και μάλλον σε αυτό το σημείο τα τρία δικαστήρια, Πρωτοδικείο, Εφετείο και Άρειος Πάγος έχουν δίκιο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού και τα τρία δικαστήρια αποφάσισαν το ίδιο.

Είναι μια απόφαση που ουσιαστικά επισημαίνει την επικίνδυνη οδήγηση πολλών μοτοσικλετιστών ειδικά μικρών κυβικών.

Όμως δεν είναι ανάγκη να περιμένουν οι μοτοσικλέτες στη σειρά του μποτιλιαρίσματος. Μία απλή και νόμιμη χρήση είναι η αλλαγή λωρίδας, με τη χρήση φλας. Η παράλληλη κίνηση και επόμενη αλλαγή λωρίδας με τον ίδιο τρόπο. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό σε όλους τους δρόμους και σε όλα τα μποτιλιαρίσματα.

Όταν τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα η κίνηση της μηχανής ανάμεσα τους δεν είναι μόνο επιβεβλημένη αλλά αναγκαία. Φυσικά πρέπει να γίνεται με πολύ μικρή ταχύτητα και με πολύ προσοχή. Αυτό όμως είναι παράνομο για την Ελλάδα.

Αντίθετα είναι νόμιμο σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπου η συγκεκριμένη νομοθεσία έχει προσαρμοστεί.

Στην Ελλάδα με τον ΚΟΚ που έχουμε και μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου συντηρείται ένα αναχρονιστικό περιβάλλον για τις μοτοσικλέτες, που μόνο η ίδια η πολιτεία με τη σχετική νομοθέτηση μπορεί να αλλάξει. Βέβαια σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν και οι ίδιοι οι μοτοσικλετιστές κυρίως των μικρών κυβικών ή των σκούτερ που έχουν σύστημα να κινούνται με επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα, χωρίς να υπολογίζουν την «νεκρή ζώνη» στην ορατότητα του οδηγού του αυτοκινήτου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...