Η επικίνδυνη ανευθυνότητα καλά κρατεί

Η επικίνδυνη ανευθυνότητα καλά κρατεί

Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε προχθές στη Θεσσαλονίκη και απεικονίζει μια τριμελή –πιθανόν οικογένεια- πάνω σε ένα μηχανάκι, με τον οδηγό να μιλάει στο κινητό, είναι ένα θέαμα όχι απλώς θλιβερό, αλλά κάτι που προκαλεί αγανάκτηση. Άνθρωποι που δεν κατανοούν τον κίνδυνο. Άνθρωποι που αγνοούν τις συμβουλές των ειδικών. Άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι άτρωτοι και ότι ως …super – ήρωες θα προστατεύσουν το παιδί και τους εαυτούς τους όταν γίνει το κακό!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μότο: Τα 6 λάθη και τα 6 σωστά όταν συνεπιβάτης είναι το παιδί σου!

Όταν γίνει το κακό θα είναι αργά και δυστυχώς το κακό χτυπάει συχνά πυκνά φέρνοντας στην επιφάνεια τα θέματα οδηγικής παιδείας που πολλές φορές οδηγούν στον θάνατο αγαπημένων προσώπων.

Ο αδαής οδηγός του σκούτερ αγνοεί μια σειρά κανόνες ασφάλειας θεωρώντας εαυτόν άτρωτο, ποντάροντας κορώνα – γράμματα τη ζωή κυρίως του παιδιού που είναι εγκλωβισμένο ανάμεσα στα πόδια του και το τιμόνι του σκούτερ. Αγνοεί ο άνθρωπος ότι σε ενδεχόμενη πτώση το παιδί θα συνθλιβεί ανάμεσα σε αυτόν και στο σκούτερ!

Καλά όσο για τη χρήση κράνους, ούτε λόγος, αυτό είναι ένα …περιττό εξάρτημα που …χαλάει τα μαλλιά.

Το βέβαιο είναι ότι αν τον ρωτήσεις γιατί το έκανε αυτό, θα πει ότι «πήγαινε εδώ πιο κάτω» (μπορεί να είναι και απόσταση πέντε χιλιομέτρων) και φυσικά θα υποστηρίξει ότι «πήγαινε …σιγά», αγνοώντας ο δύσμοιρος ότι ακόμα και με 20χλμ ταχύτητα μπορεί να επέλθει θανατηφόρο τραύμα κυρίως στο πιο αδύναμο μέλος που είναι το παιδί.

Αγνοεί ο δύσμοιρος ότι σε ενδεχόμενη έκτακτη κατάσταση (ένα αυτοκίνητο που αλλάζει πορεία ή μια πόρτα που ανοίγει) δεν θα μπορέσει να χειριστεί σωστά το σκούτερ με αποτέλεσμα την πτώση. Αγνοεί ότι σε ενδεχόμενο ελιγμό ανάγκης, αλλιώς θα κινηθεί το βάρος του παιδιού, διαφορετικά της γυναίκας και επίσης διαφορετικά του οδηγού με αποτέλεσμα την πτώση.

Όσο για τον ελιγμό, είναι κάτι που σίγουρα δεν θα μπορέσει να κάνει με το αριστερό του χέρι να κρατά το κινητό. Όσο για την προσήλωση στην οδήγηση, μάλλον τον βοηθάνε οι …βιονικές δυνάμεις που πιθανόν έχει, αφού καταφέρνει να μιλά στο κινητό και να οδηγά!

Αυτή η εικόνα δεν είναι η μοναδική και δυστυχώς επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την έλλειψη οδηγικής παιδείας.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...