Πρόσεχε μήπως το σκούτερ που θες να αγοράσεις «μιλάει» …Βουλγάρικα

Πρόσεχε μήπως το σκούτερ που θες να αγοράσεις «μιλάει» …Βουλγάρικα

Θέλεις να αγοράσεις μεταχειρισμένη μηχανή και κυρίως σκούτερ; Ένα πράγμα θα πρέπει να προσέξεις: Να μη «μιλά» Βουλγάρικα! Και μη νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα αφού οι πληροφορίες που φτάσανε στα αυτιά των συντακτών του Activeman.gr είναι πολύ συγκεκριμένες και αφορούν μηχανές που είναι για τα σκουπίδια αλλά πωλούνται ως μεταχειρισμένα 20 ή 20.000 χιλιομέτρων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως γίνεται το σαλόνι του αυτοκινήτου σου, καινούργιο (Video)

Τα μηχανάκια αυτά προέρχονται από την Ιταλία και με ενδιάμεσο σταθμό τη Βουλγαρία φτάνουν στη χώρα μας και …ελληνοποιούνται! Φαινόμενο που ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα διαδομένο!

Είναι γνωστό ότι κάποιοι κακοί έμποροι εφευρίσκουν πολλούς τρόπους για να βγάζουν υπέρμετρο κέρδος και ένας από αυτούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι η αγορά «με το κιλό» σκούτερ ή μηχανών που έχουν ξεπεράσει τις 100.000 χιλιόμετρα και η μετατροπή τους στη Βουλγαρία σε «ελαφρώς μεταχειρισμένα»!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα συγκεκριμένα μηχανάκια από διάφορες μάρκες αγοράζονται κοψοχρονιά από την Ιταλία, λόγω πολλών χιλιομέτρων, το περισσότερο 700 ευρώ το ένα. Μάλιστα πολλά είναι τρακαρισμένα και σε κακή κατάσταση. Στη συνέχεια μεταφέρονται στη Βουλγαρία όπου περνούν ένα καλό λίφτιγκ σε όλα, ακόμα και στα χιλιόμετρα.

Οι επιτήδειοι μειώνουν τα χιλιόμετρα από 100.000 σε 20 ή 22.000, τα βάφουν, τα σενιάρουν και τα στέλνουν στην Ελλάδα, όπου εισάγονται κανονικά από χώρα μέλος της Ε.Ε. περνούν ΚΤΕΟ και βγάζουν άδεια κυκλοφορίας. Στη συνέχεια πωλούνται ως ελαφρώς μεταχειρισμένα δύο και τρεις χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον.
Και έτσι κινδυνεύεις να αγοράσεις ένα σκούτερ με κινητήρα που τα «έχει φάει τα ψωμιά του» και ίσως και τρακαρισμένο!

Πως μπορείς λοιπόν να καταλάβεις την απάτη και να μη βρεθείς με ένα σκάρτο μηχανάκι;

1. Οι συγκεκριμένοι έμποροι δεν δίνουν γραπτή εγγύηση
2. Ακόμα και να δίνουν εγγύηση (προφορική) θα πρέπει να ψυλλιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά από τις ημερομηνίες στην άδεια κυκλοφορίας.

Στην άδεια κυκλοφορίας βρίσκεται το μυστικό, αφού τα οχήματα αυτά εισάγονται από χώρα της Ε.Ε. και απλώς αλλάζουν άδεια σε ελληνική, με μια διαφορά:

Παρατήρησε τις ημερομηνίες που βρίσκονται στη θέση Β της άδειας. Στο πρώτο κουτάκι γράφεται η ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, όταν δηλαδή πρωτοκυκλοφόρησε το μηχανάκι, για παράδειγμα στην Ιταλία. Η ημερομηνία που γράφεται στη θέση (4) είναι εκείνη της έκδοσης της ελληνικής άδειας. Αν οι δύο ημερομηνίες διαφέρουν, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να ψυλλιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...