Ντιλίβερι, να γιατί το μεροκάματο γίνεται επικίνδυνο;

Ντιλίβερι, να γιατί το μεροκάματο γίνεται επικίνδυνο;

Πολλές φορές μπορεί να μας εκνευρίζουν με τον τρόπο οδήγησης τους. Πολλές φορές μπορεί να γίνονται επικίνδυνοι για τους άλλους, αλλά κυρίως για τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο λόγος για τα παιδιά των ντιλίβερι τους πακετάδες που λέμε ή τα κούριερ και γενικά όλους αυτούς τους ανθρώπους που καβαλάνε κυρίως μηχανάκια, παπάκια ή σκούτερ και είναι παντός καιρού.

Σίγουρα τους έχετε δει να πηγαίνουν παραγγελίες ακόμα και μέσα στα χιόνια!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις διακοπές και θα βγάζεις και λεφτά! (Video)

Τα ατυχήματα και δυστυχήματα δυστυχώς γέρνουν προς το προς το μέρος τους. Άλλωστε είναι πολύ δύσκολο, ακόμα και να προκαλέσουν ατύχημα να κινδυνεύσει ο όποιος άλλος. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ουσιαστικά έρμαιο της τύχης και των οδηγικών ικανοτήτων τους.

Τα προβλήματα πολλά που αρχίζουν πρώτα από την ανάγκη της εργασίας. Μεταξύ των ντιλιβεράδων υπάρχουν και εκείνοι που είναι πραγματικά μηχανόβιοι και ξέρουν να οδηγούν σωστά. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που λόγο κρίσης, έβγαλαν ένα δίπλωμα σε μεγάλη ηλικία με μοναδική εμπειρία το ποδήλατο που καβαλούσαν μικροί.

Από την άλλη είναι τα μηχανάκια και πόσο συντηρημένα είναι. Κάποιοι έχουν τα δικά τους. Κάποιοι άλλοι των εταιριών ή των μαγαζιών. Η συντήρηση θεωρητικά θα έπρεπε να ήταν σωστή, όμως σε πολλές των περιπτώσεων δεν είναι και κυρίως στα μηχανάκια των καταστημάτων.

Αν προσθέσουμε και τη δυσκολία οδήγησης με το τεράστιο κουτί στη θέση της σχάρας, τότε έχουμε ένα γενικά επικίνδυνο μείγμα κυρίως για τους ίδιους τους ντιλιβεράδες.

Οι ελλείψεις από την πλευρά της πολιτείας πολλές. Σχεδόν δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο παρά μόνο ο ΚΟΚ και η τροχαία.

Από την άλλη πολλοί από τους ντιλιβεράδες δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που οδηγούν χωρίς κράνος ή κάνοντας επικίνδυνες σφήνες για να παραδώσουν γρήγορα.

Όμως και οι οδηγοί αυτοκινήτων είναι που δεν τους υπολογίζουν, όπως άλλωστε δεν υπολογίζουν κανένα μηχανάκι.

Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται τη συμπάθεια μας, όμως και οι ίδιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο δρόμους δεν τους ανήκει και κανέναν δεν ενδιαφέρει αν πρέπει να πάει γρήγορα την παραγγελία. Θα πρέπει να υπολογίσουν ότι ακόμα και οι υπηρεσίες διάσωσης πάνε γρήγορα να σώσουν ζωές, αλλά πάνε τόσο γρήγορα ώστε να φτάσουν με ασφάλεια. Οι οδηγοί αυτοκινήτων κυρίως θα πρέπει να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της δουλειάς και να διευκολύνουν αντί να προσπαθούν να …συναγωνιστούν το παπάκι!

Στην Ελλάδα γενικά δεν έχουμε οδηγική παιδεία αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση των ντιλιβεράδων το πρόβλημα υπάρχει και είναι μεγάλο, τόσο από τους ίδιους, όσο και από όλους τους άλλους.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...