Ο χειρότερος εφιάλτης του μοτοσικλετιστή και πως τον αποφεύγεις!

Ο χειρότερος εφιάλτης του μοτοσικλετιστή και πως τον αποφεύγεις!

Ο μοτοσικλετιστής οδηγά και προσπαθεί να προβλέψει πότε ο οδηγός του αυτοκινήτου θα ξεχαστεί και θα κλείνει προς τα δεξιά ή τα αριστερά βγαίνοντας από τη λωρίδα του. Οδηγά και προσπαθεί να μαντέψει πότε θα αποφασίσει να αλλάξει λωρίδα χωρίς φλας!

Βέβαια, για να λέμε και του …στραβού του δίκιο, υπάρχουν πολλοί μοτοσικλετιστές, κυρίως οδηγοί σκούτερ και παπιών που κάνουν σφήνες αλλάζοντας συνεχώς λωρίδα. Αυτό φυσικά και δεν είναι σωστό, ωστόσο οι οδηγοί αυτοί βάζουν σε κίνδυνο τη δική τους σωματική ακεραιότητα αφού ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι προστατευμένος από το ίδιο του το όχημα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος (Video)

Εκείνος λοιπόν που είναι εκτεθειμένος είναι ο μοτοσικλετιστής που πηγαίνει σωστά στη λωρίδα του και ξαφνικά βλέπει μια …πόρτα ή μια μούρη αυτοκινήτου να του κλείνει τον δρόμο.

Και αν ο δρόμος είναι άδειος υπάρχει μια πιθανότητα να αποφύγει τον απρόσεκτο οδηγό του αυτοκινήτου. Αν όμως έχει κυκλοφορία, τότε στην αλλαγή πορείας για την αποφυγή της σύγκρουσής, κινδυνεύει να χτυπήσει με άλλο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα που έρχεται κανονικά.

Ο χειρότερος όμως εφιάλτης είναι στους αυτοκινητόδρομους. Εκεί που ο μοτοσικλετιστής οδηγά στη δεξιά λωρίδα, δίπλα στο στηθαίο και ξαφνικά βλέπει τη μούρη του αυτοκινήτου να τον κλείνει και να τον οδηγεί απευθείας στις μπαριέρες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο διαχωριστικό τοιχίο.

Τι κάνεις όμως για να αποφύγεις ένα τέτοιο κακό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Αρκεί να έχεις το νου σου για τις ξαφνικές αλλαγές πορείας των αυτοκινήτων. Ανάλογα με την περίπτωση και αν είσαι στη μέση περίπου του αυτοκινήτου, τότε είναι προτιμότερο να πατήσεις φρένο και να τον αφήσεις να φύγει μπροστά. Αν είσαι κοντά στη μούρη ίσως είναι πιο εύκολο να ξεφύγεις με γκάζια.

Όπως και να έχει προσπάθησε να μην αλλάξεις λωρίδα χωρίς να ελέγξεις, γιατί μπορεί να έχεις χειρότερο ατύχημα.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...