Έτσι επιλέγεις τη σωστή μπαγκαζιέρα (Video) [VIDEO]

Έτσι επιλέγεις τη σωστή μπαγκαζιέρα (Video) [VIDEO]

Ταξίδια, διακοπές, δουλειές στη πόλη, η μπαγκαζιέρα είναι ένα πολύ χρήσιμο εξάρτημα για τη μηχανή σου, που όμως πρέπει να προσέξεις πολύ όταν την αγοράσεις, επειδή όλες οι μπαγκαζιέρες δεν κάνουν για όλες τις μηχανές και όλες τις ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 tips για να λιπάνεις σωστά την αλυσίδα της μηχανής σου (Video)

Το Activeman.gr πήγεστο Moto News racing καισου δίνει τα εξής tip:

1. Μέτρα τον όγκο και το πλάτος

Ανάλογα με τη μοτοσικλέτα που έχεις θα πρέπει να πάρεις και τη μπαγκαζιέρα. Μέτρα τον όγκο της και στο πλάτος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια του τιμονιού της μηχανής, αλλιώς θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα αεροδυναμικής.

2. Διάλεξε όσο το δυνατόν πιο …μαζεμένη

Μέτρα τις ανάγκες σου και πάρε φρόντισε η μπαγκαζιέρα που θα πάρεις να είναι όσο το δυνατόν μαζεμένη σε όγκο για να μη σε δυσκολεύει στην οδήγηση.

3. Έλεγξε το χερούλι

Πιάσε τη μπαγκαζιέρα από το χερούλι. Θα πρέπει να είναι βολικό στο χέρι σου επειδή μπορεί να χρειαστεί να τη μεταφέρεις. Σκέψου ότι θα τη μεταφέρεις γεμάτη σαν βαλίτσα.

4. Έλεγξε το κλείδωμα

Το κλείδωμα είναι βασικό. Δες να κλείνει καλά και με ασφάλεια, όχι απλά να κλειδώνει.

5. Να χωράει το κράνος ή τα κράνη

Βάλε το κράνος σου στη μπαγκαζιέρα και κλείδωσε την. Πρέπει να κλείνει άνετα χωρίς να ζορίζει. Το ίδιο ισχύει και για τις διπλές μπαγκαζιέρες.

6. Έλεγξε τον εξοπλισμό της

Όλες οι μπαγκαζιέρες δεν έχουν τον ίδιο εξοπλισμό εσωτερικά. Διάλεξε αυτή που σου δίνει τις περισσότερες ευκολίες.

7. Έλεγξε αν κουμπώνει εύκολα

Βασικό είναι η μπαγκαζιέρα να κουμπώνει εύκολα στη βάση της και να μην χρειάζεται να κάνεις ολόκληρη επιχείρηση για να την βγάλεις. Σκέψου ότι μια μπαγκαζιέρα δεν μένει μόνιμα πάνω στη μηχανή!« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...