Αυτά είναι τα 3 πράματα που θέλει η μηχανή σου μετά τις διακοπές

Αυτά είναι τα 3 πράματα που θέλει η μηχανή σου μετά τις διακοπές

Πήγες διακοπές –έστω και σύντομες- γύρισες χαλαρωμένος, ίσως και λίγο κουρασμένος, αλλά όπως και να έχει ξέδωσες! Έβαλες την αγαπημένη σου μηχανή στη θέση της και εσύ προσπαθείς να επανέλθεις στη κανονικότητα… εκείνη όμως τη σκέφτηκες;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 8 τύποι φίλων που πρέπει να έχει κάθε άντρας

Και φυσικά εννοούμε τη μηχανή σου, που σε πήγε αρκετά χιλιόμετρα, ασφάλτινα και χωμάτινα… Χιλιόμετρα σε διάφορους δρόμους, ίσως και σε καλντερίμια νησιών… ίσως και σε κακοκτράχειλες παραλίες –αν και είναι street- και σε έβγαλε ασπροπρόσωπο!

Η μοτοσικλέτα σου σίγουρα χρειάζεται λίγη περιποίηση πριν επανέλθει στη κανονικότητα της καθημερινότητας:

1. Καλό πλύσιμο

Ένα καλό πλύσιμο είναι απαραίτητο. Σκέψου ότι οι σκόνη από τις διαδρομές, στο ταξίδι και στο τόπο προορισμού έχουνε μπει σε όλα τα σημεία. Χρησιμοποίησε αντισκωρικό στη κλειδαριά και σε άλλα σημεία τα μηχανή σου.

2. Λίπανση αλυσίδας

Η αλυσίδα έχει περάσει όλες τις ταλαιπωρίες! Έχει σκονιστεί και σίγουρα έχει χάσει μέρος της λίπανσης της. Ένα καλό καθάρισμα και καλή λίπανση είναι απαραίτητη.

3. Έλεγχος υγρών

Από το νερό του ψυγείου μέχρι και τα λάδια του κινητήρα είναι καλό να ελεγχθούν πριν η μηχανή σου επιστρέψει στη κανονικότητα και άσχετα με τα χιλιόμετρα του σέρβις.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...