Τι κάνεις όταν ο καιρός σε κάνει να… τρελαθείς;

Τι κάνεις όταν ο καιρός σε κάνει να… τρελαθείς;

Είναι στιγμές που ο καιρός κάνει τον κάθε μοτοσικλετιστή να τρελαθεί. Και δεν είναι τόσο η βροχή –ας έβλεπες δελτίο καιρού- αλλά οι μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας που σημειώνονται κυρίως τους φθινοπωρινούς μήνες, εκεί που ο καιρός πάει να κρυώσει, αλλά δεν κρυώνει …ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πίτσα για μεσημεριανό; Πόσο επηρεάζει τη διατροφή σου;

Δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που ξεκινούν τη μέρα τους, νωρίς το πρωί, ντυμένοι καλά, αφού ο καιρός είναι ψυχρός. Φτάνει όμως το μεσημέρι και τότε, όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 20 βαθμούς τα ρούχα τα πρωινά, φαίνονται ασήκωτα ενώ οι στάλες ιδρώτα κάνουν την εμφάνιση τους. Και αυτό δεν συμβαίνει σε ταξίδι, αλλά στη κίνηση στη πόλη, όπου υπάρχουν φανάρια με το χειρότερο να βράζεις σε κάθε κόκκινο!!!

Σκέψου ότι ο ιδρώτας δεν είναι και το καλύτερο αυτούς τους μήνες, αφού τα κρυώματα καραδοκούν και φυσικά δεν θέλεις να βρεθείς στο κρεβάτι με πυρετό ή με καμιά ψύξη!

Τι κάνεις λοιπόν για να μην ιδρώνεις τα μεσημέρια και για να μη κρυώσεις το πρωί;

Λύσεις υπάρχουν και είναι οι εξής:

1. Καλοκαιρινό μπουφάν και φούτερ

Δεν είναι ανάγκη να κατεβάσεις το χειμωνιάτικο μπουφάν σου, ούτε να βάλεις την επένδυση αν είναι για όλες τις εποχές. Το καλοκαιρινό μπουφάν ή χωρίς την επένδυση αρκεί, αρκεί να φοράς από μέσα ένα φούτερ το πρωί που θα το βγάζεις το μεσημέρι και μένεις απλά με το μπλουζάκι. Αν δεν έχεις μπαγκαζιέρα ένα σακίδιο είναι απαραίτητο για να μη δένεις το φούτερ στη μέση σου!

2. Φούτερ και αμάνικο

Ένα αμάνικο μπουφάν είναι ότι πρέπει για την εποχή. Βέβαια δεν είναι και η καλύτερη λύση, αφού δεν παρέχει τις προστασίες, όμως μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα στον καιρό. Και εδώ το φούτερ είναι απαραίτητο για το πρωί , που φυσικά το βράζεις το μεσημέρι και το βάζεις στον σάκο ή την μπαγκαζιέρα.

 

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...