Δες τι μπορεί να συμβεί αν οδηγάς γρήγορα στο κρύο για να… κρυώσεις λιγότερο!

Δες τι μπορεί να συμβεί αν οδηγάς γρήγορα στο κρύο για να… κρυώσεις λιγότερο!

Η άποψη ότι στο κρύο είναι προτιμότερο να οδηγάς γρήγορα για να κρυώσεις λιγότερο, επικρατεί σε πολλούς μηχανόβιους και φυσικά έχει μια λογική, που έχει να κάνει με τον χρόνο παραμονής στο κρύο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως σε …παίζει η γυναίκα, χωρίς να το καταλάβεις!

Όμως αυτή η τακτική πόσο ασφαλής είναι; Ας δούμε τις παραμέτρους της γρήγορης οδήγησης στο κρύο:

1. Μειωμένη πρόσφυση

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να πας γρήγορα και όταν βρέχει, για να βραχείς λιγότερο, όμως αυτό δεν το κάνουν οι περισσότεροι μηχανόβιοι και ο λόγος είναι ότι στο βρεμένο η πρόσφυση των ελαστικών είναι λιγότερη σε σχέση με το στεγνό. Κάπως έτσι λοιπόν, περίπου, συμβαίνει και με το κρύο, αφού η πρόσφυση των ελαστικών είναι μικρότερη για αρκετό χρόνο, αφού τα λάστιχα αργούν να ζεσταθούν και ίσως να μην πιάσουν ποτέ τη σωστή θερμοκρασία.

2. Μειωμένες αντιδράσεις

Όσο καλά και να είσαι ντυμένος το κρύο σε διαπερνά και όπως είναι λογικό είσαι σφιγμένος με τις αντιδράσεις σου να μειώνονται. Από την άλλη η γρήγορη οδήγηση απαιτεί και γρήγορες αντιδράσεις που πιθανώς να μη τις έχεις όταν κρυώνεις και είσαι σφιγμένος!

3. Παγωμένα τμήματα του δρόμου

Αν το κρύο είναι δριμύ τότε είναι λογικό να υπάρχει πάγος σε κάποια σημεία του δρόμου. Όταν είσαι σε γρήγορη οδήγηση τότε είναι πολύ πιθανό να μην προλάβεις να αποφύγεις κάποιο παγωμένο τμήμα του δρόμου.

Από την άλλη βέβαια είναι οδυνηρό να οδηγάς αργά και να εκτίθεσαι πολύ ώρα στο κρύο. Ποια είναι λοιπόν ή λύση;

Μια κανονική και χωρίς υπερβολές και καθυστερήσεις οδήγηση είναι η προτιμότερη από το να οδηγήσεις γρήγορα.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...