Θα αποκτήσει τελικά πίστα moto-cross η Θεσσαλονίκη;

Θα αποκτήσει τελικά πίστα moto-cross η Θεσσαλονίκη;

Μία πίστα moto – cross είναι σχετικά μια εύκολη κατασκευή, σε σχέση με τις πίστες ταχύτητας, όμως για να γίνει απαιτείται χώρος κάτι που δύσκολα βρίσκεται αν δεν παρέμβει κάποιος δήμος ή το ίδιο το κράτος ή ακόμα και ένας ιδιώτης να παραχωρήσει έκταση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να πως βγήκε η έκφραση «Καβάλησε το καλάμι»

Φαίνεται όμως ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει πίστα moto cross αρκεί βέβαια όλα να πάνε καλά μέχρι το τέλος.

Την κατασκευή πίστας μοτοκρός σχεδιάζει η Λέσχη Μοτοσικλετιστών της Νέας Μηχανιώνας με σκοπό τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε αίτημα στον Δήμο Θερμαϊκού για τη δωρεάν παραχώρηση τμήματος αγροτεμαχίου του δήμου, έκτασης 11,5 στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστεί η πίστα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Θερμαϊκού, το σχετικό αίτημα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ η δωρεάν παραχώρηση θα έχει διάρκεια πέντε ετών. Μετά το πέρας της πενταετίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα παράταση θα συζητηθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο.

Για οφέλη από την κατασκευή της πίστας που περιλαμβάνουν την προσέλκυση στην περιοχή επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης. Παράλληλα σημειώνει ότι μια τέτοια δομή αναμένεται να προσελκύσει και τους νέους στη μοτοσικλέτα, προσφέροντας μια δημιουργική και δραστήρια διέξοδο, εκπαιδεύοντάς τους όμως συγχρόνως, ώστε η ασφάλεια να ξεπεράσει τον περιορισμένο χώρο της πίστας και να μεταφερθεί και στον δρόμο.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...