Βγάλε το μηχανάκι από τη …ναφθαλίνη!

Βγάλε το μηχανάκι από τη …ναφθαλίνη!

Ο καιρός καλυτερεύει και πλέον ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να βγάλετε το μηχανάκι σας από το πάρκιγκ ή την πυλωτή που το είχατε κουκουλωμένο όλο τον χειμώνα. Αν είστε βέβαια από εκείνους που το κλειδώνουν με τα πρώτα κρύα και το βγάζουν με τις πρώτες ζέστες.
Όπως όλα τα μηχανήματα που μένουν σε ακινησία, έτσι και το αγαπημένο σας μηχανάκι θέλει φροντίδα για να ξαναβγεί στους δρόμους και αυτή τη φροντίδα μην την αφήσετε τελευταία στιγμή, τότε που πολλοί άλλοι σαν εσάς θα αρχίσουν να επισκέπτονται τα συνεργασία προκαλώντας συνωστισμό!

Πρώτο μέλημα είναι να διαπιστώσετε αν παίρνει μπρος! Αν κάνατε το λάθος να μη λειτουργείται καθόλου τον κινητήρα ή να μην απομονώσετε τη μπαταρία είναι πολύ πιθανό το μηχανάκι σας να μην πάρει μπροστά. Η λύσεις είναι δύο! Η μια η απλή το φορτώνετε και το πάτε συνεργείο και η άλλη το «σκάτε» σε μια κατηφόρα και το πάτε πάλι συνεργείο για …μπαταρία!

Αν δεν είστε από τους αμελείς ή είστε από τους τυχερούς με …δυνατή μπαταρία, βάλτε το μπροστά και αφήστε το για αρκετά λεπτά στο ρελαντί. Μην μαρσάρετε και κάντε υπομονή, αφού τόσους μήνες τα λάδια και γενικά όλα τα υγρά της μηχανής έχουν «κάτσει» και –πρέπει να ξυπνήσουν από τη …χειμερία νάρκη!

Το ίδιο ισχύει και στο δρόμο. Μετά από κανένα πεντάλεπτο τουλάχιστον, καβαλήστε το μηχανάκι σας και οδηγήστε χαλαρά για μερικά χιλιόμετρα για να «δουλέψουν» οι αναρτήσεις, τα λάστιχα και γενικά όλο το σύστημα της μηχανής. Όσο και αν σας έχει λείψει κρατηθείτε και μη αρχίσετε αμέσως τα «ξέρα» και τις «μπαντιές», θυμηθείτε ότι το μηχανάκι σας θα πρέπει να ξυπνήσει και εκείνο!

Καλό θα ήταν η πρώτη στάση να γίνει στο συνεργείο. Ένα σέρβις θα σας απαλλάξει από τον μπελά να τρέχετε μέσα στο καλοκαίρι να το κάνετε.
Προνοείστε και κάντε το μηχανάκι σας σέρβις. Μερικά χιλιόμετρα πάνω κάτω δεν χάλασε ο κόσμος.
Συγκεκριμένα για το λεγόμενο μικρό σέρβις , πρέπει να γίνουν οι εξής δουλειές: Αλλαγή λαδιών, Αλλαγή φίλτρου λαδιού, Έλεγχος και ρύθμιση βαλβίδων, Συγχρονισμός κυλίνδρων, Έλεγχος μπουζί, Έλεγχος υγρών φρένων και συμπλέκτη, Έλεγχος ντίζας γκαζιού, Έλεγχος διακόπτη του πλαϊνού σταντ, Λίπανση του πλαϊνού σταντ.
Για το μεγάλο σέρβις, που κοστίζει κιόλας, θα πρέπει να γίνουν όλα όσα προβλέπονται στο μικρό σέρβις συν τα εξής: Αλλαγή βαλβολίνων σασμάν, Αλλαγή φίλτρου βενζίνης, Αλλαγή φίλτρου αέρος, Αλλαγή μπουζί, Έλεγχοι στα paralever για τζόγους όπως και στον πισινό τροχό, Έλεγχο σε δισκόπλακες και γενικά σύστημα φρένων.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

5 super tips για να ανακαλύψεις τη δύναμη της θέλησης!
Δεν έκανες ποτέ στη ζωή σου πρωταθλητισμό και πάντα απορούσες πως οι αθλητές καταφέρνουν να πετυχαίνουν όλα αυτά τα ρεκόρ. Από τον στίβο μέχρι και το Moto GP τους βλέπεις και τους θαυμάζεις.