5 σημεία για ασφαλή οδήγηση επιστροφής [VIDEO]

5 σημεία για ασφαλή οδήγηση επιστροφής [VIDEO]

Η επιστροφή από τις μικρές μονοήμερες ή διήμερες εξορμήσεις είναι εκείνη που απαιτεί περισσότερο προσοχή για κάθε οδηγό μοτοσικλέτας.

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος είναι η κούραση που νιώθει ο καθένας, μετά από την εκτόνωση της εξόρμησης και ο δεύτερος οι οδηγοί αυτοκινήτων, πολλοί από τους οποίους είτε είναι οδηγοί του σαββατοκύριακου, είτε αγνοούν τα μηχανάκια.

Μια από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές στην Ελλάδα, είναι η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη από τη Χαλκιδική. Ο λόγος είναι κυρίως ο δρόμος, που στο περισσότερο του μήκος είναι στενός, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και σε πολλά σημεία με κακοσυντηρημένο οδόστρωμα, ενώ ο μεγάλος φόρτος οχημάτων δυσχεραίνει την κατάσταση.

Δρόμοι με παρόμοιες συνθήκες υπάρχουν δυστυχώς σε πολλά σημεία της χώρας.

Η χρήση της μοτοσικλέτας σε έναν τέτοιο δρόμο ευνοεί τους μοτοσικλετιστές, ωστόσο αποτελεί μια επικίνδυνη εμπειρία και απαιτεί μεγάλη προσοχή. Δείτε, τι πρέπει να προσέχετε ώστε να επιστρέψετε με ασφάλεια.

1. Αποφεύγεται τις σφήνες με μεγάλη ταχύτητα.
Όταν τα αυτοκίνητα κινούνται ή είναι σταματημένα η διέλευση ανάμεσα τους πρέπει να γίνεται με μικρή ταχύτητα για να μπορέσετε να προλάβετε τον κάθε απότομο και λανθασμένο χειρισμό οδηγού αυτοκίνητου. Σκεφτείτε ότι ανάμεσα στα δύο ή τρία μέτρα που μένουν κενό ανάμεσα στα αυτοκίνητα τα περιθώρια ελιγμών είναι ανύπαρκτα.

2. Μην κινείστε στη ΛΕΑ

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, αφού οποιοσδήποτε οδηγός αυτοκίνητου μπορεί να κάνει δεξιά για να σταματήσει και χωρίς να ελέγξει να σας πετάξει εκτός δρόμου

3. Αποφεύγεται τις δεξιές προσπεράσεις

4. Οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων έχουν τη συνήθεια να κινούνται στην αριστερή λωρίδα του δρόμου. Αποφεύγεται τις προσπεράσεις από δεξιά ή αν το κάνετε αφήστε όσο μπορείτε μεγαλύτερο κενό ανάμεσα σε εσάς και το αυτοκίνητο.

5. Προσοχή στα …οικογενειακά αυτοκίνητα

Μείνετε μακριά από οχήματα που μεταφέρουν παιδιά. Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και μπορεί άθελα τους να επηρεάσουν τον οδηγό που αυτός με τη σειρά του να κάνει κάποιο λάθος στην οδήγηση, δηλαδή μια παλινδρόμηση ή απότομη μείωση ταχύτητας.
Σε όλε τις περιπτώσεις φοράμε κράνος και αν είναι δυνατόν μπουφάν ή ολόσωμη στολή μηχανής. Και πάντα προσέχουμε τους οδηγούς του σαββατοκύριακού, μερικοί από τους οποίος διακρίνονται, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και ανέβηκε χθες στο διαδίκτυο!« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: