Τι τύπος ποδηλάτη είσαι;

Τι τύπος ποδηλάτη είσαι;

Αν εξαιρέσει κάποιος τους αθλητές ποδηλασίας, θα διαπιστώσει ότι οι ποδηλάτες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση που κάνουν στο ποδήλατο τους. Εσύ άραγε τι είδους ποδηλάτης είσαι;

Ιδού έξι κατηγορίες ποδηλατών σύμφωνα με την έρευνα και τις εκτιμήσεις του ActivemanQ

1. Ο αθλητής

Είναι εκείνος που χρησιμοποιεί το ποδήλατο αποκλειστικά και μόνο για προπόνηση. Δεν είναι ποδηλάτης, ούτε φυσικά είχε ποτέ δελτίο σε ποδηλατικό σύλλογο, αλλά του αρέσει να συμπληρώνει την αεροβική του με το ποδήλατο ξεφεύγοντας έτσι από τους τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου. Το ντύσιμο του, απλά χρηστικό!

2. Ο επιδειξίας

Αγοράζει ότι πιο σύγχρονο από ποδήλατο ή εξοπλισμό και πάντα ότι είναι πιο μοδάτο. Επενδύει πολλά, αλλά στο τέλος χαλαλίζει την προπόνηση τη βόλτα του να εξηγεί στη παρέα τα ….καταναλωτικά επιτεύγματα του. Γι αυτόν το ποδήλατο δεν είναι ένα μεταφορικό μέσο ή ένα μέσο προπόνησης, είναι απλά ένα μέσο επίδειξης, όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή του. Και φυσικά εννοείται ότι ποτέ δεν κάνει ...πραγματική ποδηλατάδα. Το ντύσιμο του, ακριβό και πολλές φορές μη χρηστικό!

3. Ο χωμάτινος

Γι αυτόν υπάρχει μόνο ένας τύπος ποδηλάτου. Ο χωμάτινος, δηλαδή τα mountain bike! Είναι φυσιολάτρης και αθλητικός τύπος, που του αρέσει να απολαμβάνει την προπόνηση του μέσα στο δάσος και ειδικά σε δύσκολα μονοπάτια. Δεν διστάζει να χρησιμοποιεί το mountain ακόμα και σε καθημερινές μετακινήσεις μέσα στη πόλη. Το ντύσιμο του, χρηστικό!

4. Ο …επαναστάτης χωρίς αιτία

Δηλώνει ακτιβιστής, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι! Θεωρεί ότι πρέπει να καταργηθούν τα αυτοκίνητα, οι μηχανές… ακόμα και τα λεωφορεία και ότι όλοι πρέπει να κυκλοφορούμε με το ποδήλατο και δεν χάνει κάθε ευκαιρία να το δείξει. Ντύσιμο σχετικό με ακτιβισμό που όμως έχει δει μόνο μέσα από το internet ή την τηλεόραση!

5. Ο επικίνδυνος

Είναι εκείνος που θεωρεί ότι όλοι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ανήκουν στο ποδήλατο και στον ποδηλάτη! Δεν λογαριάζει πεζούς που περπατούν στο πεζοδρόμιο, αλλά ούτε και τα κόκκινα φανάρια. Πρέπει όλα τα αυτοκίνητα ή οι μηχανές να κάνουν στην άκρη στο πέρασμα του, άσχετα αν κινείται αντίθετα στο μονόδρομο!

6. Ο συνειδητοποιημένος

Θεωρεί ότι το ποδήλατο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς και το χρησιμοποιεί έτσι. Το παίρνει στη δουλειά του και στις καθημερινές μετακινήσεις του. Το χρησιμοποιεί για προπόνηση και πάει και στο γυμναστήριο με αυτό. Οδηγεί με όλους τους κανόνες του ΚΟΚ. Αν και κινείται και πάνω στα πεζοδρόμια, σέβεται τους πεζούς και φυσικά τους δίνει προτεραιότητα. Θαυμάζει τις ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν δίκτυο ποδηλατοδρόμων και εύχεται πότε θα έρθει η μέρα να αποκτήσει και η χώρα μας. Το ντύσιμο του έχει να κάνει ανάλογα με την περίσταση, αν προπονείτε αθλητικά, αν πηγαίνει στη δουλειά, φοράει τα ανάλογα ρούχα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.