Το ποδήλατο κάνει καλό στις ηλικίες από 30 μέχρι και 40!

Το ποδήλατο κάνει καλό στις ηλικίες από 30 μέχρι και 40!

Το ποδήλατο αδυνατίζει! Αυτό σε γενικές γραμμές είναι γνωστό, αφού πρόκειται για αερόβια άσκηση που φυσικά δεν θα πρέπει να την κάνεις με ρυθμό …χελώνας! Ειδικότερα όμως για τους 30αρηδες να 40αρηδες η ποδηλασία είναι μια πρώτης τάξεως άσκηση. Ειδικά για άτομα που θέλουν να διατηρήσουν υπό έλεγχο το σωματικό τους βάρος. Βέβαια η ποδηλασία αποτελεί και ένα καλό και δυνατό τμήμα της συνολικότερης προπόνησης στο γυμναστήριο.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Archives of Internal Medicine» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εθελοντές που άρχισαν στη διάρκεια της 16ετίας να περπατούν με γρήγορο βήμα ή να κάνουν ποδήλατο επί 30 λεπτά την ημέρα, διατήρησαν αναλλοίωτο το σωματικό βάρος τους ή το μείωσαν κατά λίγα κιλά.

Στη συγκεκριμένη έρευνα μετείχαν 116.608 εθελοντές από ηλικίας 25 έως και 42 χρόνων ενώ η έρευνα διήρκεσε 16 χρόνια. Σε όλη τη διάρκεια της οι εθελοντές συμπλήρωναν δελτίο με τη καθημερινή του διατροφή, υγεία, το σωματικό βάρος και τις συνήθειες τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έκαναν απλούς περιπάτους δεν κατάφεραν ούτε να μειώσουν αλλά ούτε να το διατηρήσουν. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πήραν μέχρι και τρία κιλά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις