Οι επιστήμονες διαφωνούν: Επιβλαβές ή όχι το ποδήλατο για το σεξ;

Οι επιστήμονες διαφωνούν: Επιβλαβές ή όχι το ποδήλατο για το σεξ;

Τελικά το ποδήλατο κάνει καλό στο σεξ ή κακό; Οι επιστημονικές απόψεις φαίνεται ότι διίστανται. Το Activeman ερεύνησε και  παρουσιάζει τις τρεις επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα.

Η πρώτη έρευνα έρχεται από την Βρετανία και δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ και αναφέρει ότι μετητές διαπίστωσαν ότι όσοι προτιμούν να  μετακινούνται με αυτό το ποδήλατο δεν είναι μόνο πιο ευτυχισμένοι και περισσότερο παραγωγικοί αλλά βλέπουν και την ερωτική τους ζωή να απογειώνεται!

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.500 ποδηλάτες, απέδειξε ότι τα νέα ζευγάρια από τη στιγμή που έβαλαν το ποδήλατο στη ζωή τους, βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό η σεξουαλική τους ζωή. Ένα ποσοστό 89% αναφέρει, ότι η επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά με το ποδήλατο τούς επιτρέπει να «σβήσουν του διακόπτες», να χαλαρώσουν από την πίεση και να φτάσουν με καλύτερη διάθεση στους δικούς τους.

Το 66% προσθέτει ότι βελτιώθηκαν σε γενικές γραμμές οι προσωπικές τους σχέσεις, ενώ ένα 39% ισχυρίζεται ότι η άσκηση τους έκανε να αποδίδουν περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα, αφού η άσκηση με το ποδήλατο  αύξησε τις αντοχές τους!

Μία άλλη προγενέστερη έρευνα που από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ υποστήριζε πως οι γυναίκες ποδηλάτισσες είναι πιθανό να έχουν μειωμένη ευχαρίστηση στο σεξ, ειδικά αν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται σε χαμηλό ύψος σε σχέση με εκείνο της σέλας.

Όπως διαπιστώθηκε, όταν το βάρος πέφτει στο τιμόνι, η πίεση που ασκείται στα νεύρα της μικρής σου περιοχής δημιουργεί νευροπάθειες.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας δημοσιεύτηκαν στο ''Journal Of Sexual Medicine'' και στηρίχθηκαν στην ανάλυση της ρουτίνας 48 γυναικών που διένυαν περί τα 10 μίλια με το ποδήλατο κάθε εβδομάδα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται πιο χαμηλά από τη σέλα, αυξάνεται επικίνδυνα η πίεση στο περινέο και μειώνεται η αίσθηση πρόσθιο κολπικό τοίχωμα καθώς και στην αριστερή πλευρά των χειλιών των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

 Όσον αφορά το ανδρικό φύλο, πολλές έρευνες έχουν συνδέσει τη χρόνια χρήση ποδηλάτου με την ανδρική στυτική δυσλειτουργία αλλά και με προβλήματα γονιμότητας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι λύσεις στο πρόβλημα είναι οι εξής:

- Να προτιμάμε ποδήλατα με πλατιά καθίσματα. Μάλιστα, στην αγορά διατίθενται και κάποια ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν τους κραδασμούς.

- Να μη ρυθμίζουμε πολύ ψηλά το κάθισμα, γιατί με αυτό τον τρόπο το περίνεο δέχεται περισσότερη πίεση.Καλό είναι να σιγουρευόμαστε ότι βρίσκεται στο σωστό ύψος, ώστε να μην τεντώνουμε πολύ τα πόδια μας για να κάνουμε πετάλι.

- Κατά διαστήματα φροντίζουμε να αλλάζουμε θέση ενώ κάνουμε ποδήλατο.

- Για επιπλέον προστασία επιλέγουμε ειδικό ρουχισμό (παντελόνι ενισχυμένο με υλικό που παρέχει προστασία σε μηρούς, λεκάνη, περίνεο, κόκκυγα κ.λπ).

Η τρίτη έρευνα είναι ελληνική και προέρχεται από το Ελληνικό Ανδρολογικό Ινστιτούτο  και υποστηρίζει ότι η πίεση που ασκείται στο περίνεο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας έχει συσχετιστεί με την δημιουργία και εξέλιξη των σεξουαλικών επιπλοκών”

Όπως αναφέρει το ΕΑΙ στην έρευνα του για την ποδηλασία: “Ενώ λοιπόν υπάρχει συγκεκριμένη σχέση μεταξύ της ποδηλασίας που περιλαμβάνει περινεική πίεση και της αγγειακής, ενδοθηλιακής και νευρογενής δυσλειτουργίας σε άνδρες, επίσης υπάρχει σχέση μεταξύ ποδηλασίας και σεξουαλικής δυσλειτουργίας αφού η πρώτη συμβάλλει στη δημιουργία και εξέλιξη της ΣΔ.”

Η έρευνα επεκτάθηκε και σε γυναίκες ποδηλάτισσες και κατέδειξε τις ίδιες βλάβες στις γυναίκες όπως και στους άνδρες ποδηλάτες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να λάβει ο ποδηλάτης προληπτικά μέτρα. Αυτά είναι:

- το σωστό στυλ οδήγησης

- η κατάλληλη θέση της σέλας

- η κατάλληλη σέλα. Η σέλα είναι εξαιρετικά σημαντική αφού το κατάλληλο κάθισμα ποδηλάτου μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει βλάβη της στυτικής και γενικότερα της σεξουαλικής λειτουργίας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ