Πάνε δουλειά με ποδήλατο, ζήσε και μάθε πως νικάς τον ιδρώτα!

Πάνε δουλειά με ποδήλατο, ζήσε και μάθε πως νικάς τον ιδρώτα!

Ζεις περισσότερο αν πηγαίνεις με ποδήλατο στη δουλειά αφού φυσικά έχεις περισσότερη υγεία. Έτσι λένε οι επιστημονικές έρευνες, όμως δεν υπολογίζουν τον …ιδρώτα κάτι που φυσικά είναι αποτρεπτικό, γιατί δεν είναι καλό να πηγαίνεις στη δουλειά και να μυρίζεις σαν …ασβός!

Η βρετανική έρευνα αναφέρει ότι αν κανείς θέλει να ζήσει περισσότερα χρόνια, να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο ή για την καρδιά του και επιπλέον να νιώθει πιο ωραία, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να πηγαίνει στη δουλειά του κάθε μέρα με το ποδήλατο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 8 tips για super στέγνωμα!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, με επικεφαλής τον δρα ΤζέισονΓκιλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BritishMedicalJournal" (BMJ), σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, μελέτησαν σε βάθος πενταετίας στοιχεία για περίπου 264.000 ανθρώπους με μέση ηλικία 53 ετών και συνέκριναν τον τρόπο που πήγαιναν στη δουλειά τους, με την κατάσταση της υγείας τους.

Διαπιστώθηκε ότι την καλύτερη υγεία και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής είχαν όσοι χρησιμοποιούσαν τακτικά το ποδήλατο, το οποίο σχετιζόταν με 41% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, 45% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και 46% μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Όσο μεγαλύτερη διαδρομή κάνει κάποιος με το ποδήλατο έως τη δουλειά του, τόσο μεγαλύτερο φαίνεται να είναι το όφελος για την υγεία του.

Όμως πως θα καταφέρεις να καταπολεμήσεις τον ιδρώτα και γενικά την κακοσμία; Δες τα απλά αυτά tip:

1. Ποδηλάτησε με άλλα ρούχα ή ημίγυμνός αν βολεύει ο καιρός

Αν ο καιρός είναι καλός βγάλε τη μπλούζα και έτσι θα ιδρώσεις λιγότερο και θα κάνεις ηλιοθεραπεία. Αν πάλι κάνει κρύο, βάλε αθλητικά και ποδηλάτησε.

2. Πάρε σακίδιο με τα ρούχα της δουλειάς

Μέσα σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης βάλε τα ρούχα της δουλειάς και ένα φανελάκι καθαρό. Έτσι θα αλλάξεις όταν πας στη δουλειά.

3. Πάρε αρωματικά

Το σίγουρο είναι ότι αν κάνεις ντουζ το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά, τότε ο ιδρώτας σου θα μυρίζει λιγότερο. Όμως και πάλι θα μυρίζει. Τότε πριν αλλάξεις ξεπλύσου με νερό στη δουλειά και βάλε αποσμητικό που έχεις πάρει μαζί σου, πριν αλλάξεις με τα ρούχα της δουλειάς.

Πάντως οι Βρετανοί ερευνητές τόνισαν την ανάγκη να επεκταθούν οι ποδηλατόδρομοι και γενικότερα να ληφθούν μέτρα από τις κυβερνήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

Το περπάτημα έως τη δουλειά έχει μικρότερα οφέλη σε σχέση με το ποδήλατο, αλλά περισσότερα από το να χρησιμοποιεί κανείς το αυτοκίνητό του ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το καθημερινό περπάτημα μειώνει κατά 27% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και κατά 36% τον κίνδυνο θανάτου από αυτήν.

Το όφελος είναι πιο αισθητό για όσους περπατάνε κάθε εβδομάδα πάνω από τουλάχιστον δέκα χιλιόμετρα. Όμως το περπάτημα δεν φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο.

Οι άνθρωποι που συνδυάζουν το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίσης ωφελούνται.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...